Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Şubat

AÇIKLAMA

TÜMÜ PAYLAŞ

AÇIKLAMA
İzmir Metrosu Üçyol İstasyonu’nda dün akşam saatlerinde meydana gelen kazanın ardından bazı basın kuruluşlarının haberlerinde yer alan “periyodik bakımların yapılmadığına” yönelik iddialarla ilgili İzmir Metro A.Ş tarafından aşağıdaki açıklama yapılmıştır:

26 Şubat Perşembe saat 17.22’de Üçyol İstasyonu Meydan çıkışı yürüyen merdiveninde yaşanan ve birinin kırık birinin de incinme nedeniyle 2 yolcumuzun yaralandığı kaza sonrası soruşturmalar ve incelemeler ciddiyetle devam etmektedir.

İzmir Metrosu olarak sunduğumuz yolculuk hizmeti, istasyona girip istasyondan çıkana kadar bir bütün olup, en hassas olduğumuz konuların başında güvenlik gelmektedir. Bunu, 15 yıllık işletmecilik sonuçları da ortaya koymaktadır.

Yürüyen merdivenlerimiz ve asansörlerimizin tamamı yetkili ve uzman şirketler tarafından yapılan periyodik bakım ve onarım hizmeti altındadır. Bakım yükümlülüğü şu anda OMAK LİFT şirketi tarafından yerine getirilmektedir ve düzenli bakımları her ay aksamadan yapılmaktadır.

Bunun dışında ayrıca, bakım firması ile aramızdaki sözleşme gereği “yürürlükte olan kanun, yönetmelik v.s.’nin yapılmasını yasal olarak zorunlu kıldığı işler ve belgeler bakım yetkilisi tarafından alınır” koşuluna uygun olmayan bir durum tespit edilirse gereği yapılacaktır.

Yaşanan kaza nedeniyle üzüntümüzü tekrar iletirken konuyu kamuoyu bilgisine sunarız.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber