Şubat

Hem ziyaret hem davet

Hem ziyaret hem davet
İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, bu yıl 26.’sı kutlanan Vergi Haftası nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Engin ve Vergi Dairesi yöneticilerini İZSU Genel Müdürlüğü binasındaki çalışma odasında ağırlayan Başkan Kocaoğlu, geçmiş yıllarda çok iyi bir vergi mükellefi olduğunu, belediye başkanlığı görevi nedeniyle 2014 yılında 63. sıraya indiğini vurguladı. İki oğluna işleri devrettiğini ve vergi mükellefliğinden düştüğünü söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, şimdi sadece gayrimenkul geliri nedeniyle vergi ödediğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nın örnek bir vergi mükellefi olduğunu vurgulayan Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ise mükelleflerin faaliyetlerini büyüyerek devam ettirmesinin önemli olduğunun altını çizerek, “Böylelikle daha fazla personel istihdamı sağlanır, milli gelire katkı koyarlar” diye konuştu. 1 Mart’ta sona erecek hafta boyunca tiyatro, konser ve panel düzenleyeceklerini ve vatandaşlara verginin Türkiye ekonomisindeki yerini anlatacaklarını vurgulayan Engin, programlara Başkan Kocaoğlu’nu da davet etti.