Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Şubat

Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun

TÜMÜ PAYLAŞ

Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun
Sayın Genel Başkanım İzmir’den aday olun

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 7 Haziran'daki genel seçimde İzmir'den milletvekili adaylığı çağrısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında yapımı tamamlanan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nun açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı, bu sürpriz davete "İzmir'den aday olmak benim için şereftir ve onurdur" sözleriyle yanıt verdi.

 

Proje bedelinin yüzde 70’i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Bayraklı Adalet Mahallesi’nde yaptırılan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu törenle açıldı. Bayraklı Belediyesi ile ortak hizmet projesi çerçevesinde hayata geçirilen salonun açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda İzmirli katıldı. Törene damga vuran sözler ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan geldi. Başkan Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu'nu İzmir'den ön seçime girerek milletvekili adayı olmaya çağırdı. Başkan Kocaoğlu'nun bu sürpriz çağrısı törene katılan İzmirlilerden de büyük destek gördü.

"Şereftir, onurdur"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İzmir'den adaylık davetini şu sözlerle yanıtladı: "Sayın Kocaoğlu, bir sürpriz yaptı. 'İzmir'den aday ol' dedi. İzmir'den aday olmak benim için şereftir ve onurdur. Elbette bunu yetkili organlarımızla görüşeceğiz."

Konuşmasında Türkiye gündemindeki siyasi ve toplumsal gelişmelere de değinen Kılıçdaroğlu, "Asla ve asla umutsuz olmayacağız. Üzerimizdeki baskı ne kadar yoğun olursa olsun umutsuz olmaz. Hele hele Kuvvayi Milliye'nin merkezine, Mustafa Kemal'in askerlerine umutsuzluk yakışmaz. İzmir'den 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum.

Sizlerden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılın sonunda göreceksiniz ki Türkiye'de açlık ve yoksulluk olmayacaktır. Herkesin düşüncesini özgürce dile getirdiği, devletin elinde sopayla ortaya çıkan bir organ olmadığı, şiddetin, acının, gözyaşının olmadığı bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz. Kadın erkek eşitliğine inanıyoruz. 56 ilde önseçim yapıyoruz. Ankara, İstanbul İzmir'de ilk sıralardaki adaylar kadın olacak" diye konuştu.

 

Hiçbir ayrımcılık yapmadan vatandaşın derdini çözmek için çalışacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kadınlara bir sözüm daha var. CHP iktidarında kadından sorumlu bakanlığın yönetiminde çalışanların en az yüzde 70'i kadınlardan oluşacak. Gençlere de sözüm var. CHP iktidarında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda 40 yaş üstünde kimse olmayacak. Emekli kardeşlerim zor şartlarda yaşadığınızı biliyorum. Size de bir sözüm var. Benim namus, şeref, onur sözümdür. CHP iktidarında Ramazan ve Kurban bayramlarında size birer maaş ikramiye vereceğiz. Diyorlar ki parayı nereden bulacaksınız. Unutmayın ben maliyeciyim, devletin bütçelerini yaptım. Para nasıl bulunur çok iyi bilirim. Para var, nereye harcayacaksınız önemli olan o. Biz yandaşlar, akrabalar için değil, sadece halk için çalışacağız."

"Evlat acısı yaşanmasın"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ege Üniversitesi'nde çıkan bir siyasi çatışma sonucu Fırat Yılmaz Çakıroğlu adındaki öğrencinin yaşamını yitirmesine de değinerek, "Dün bir çocuğumuz İzmir'de üniversitede öldürüldü. Hiçbir üniversitede sorun çıkmasını istemiyoruz. Annelerin babaların çocuklarını hangi şartlarda okuttuğunu üzerilerine nasıl titrediğini çok iyi biliyoruz. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın istiyoruz. Her 4 üniversite mezunundan biri işsiz. Yoksulluk diz boyu. Bu düzeni değiştirmek boynumuzun borcudur. Herkese aş, herkese iş. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağız" dedi.

"Belediyelerimiz başarılı işler yapıyor"

İzmir'in belediye hizmetleri açısından örnek bir kent olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimse şunu unutmasın. İzmir'de sokaklarda insanlar özgürce dolaşıyor. İstanbul'a bakın, insanlar gezmek için hep CHP'li belediyelerin olduğu ilçelere gidiyorlar. Türkiye'nin her yerinde CHP'li belediyeler çok başarılı işler yapıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu devletinkinden daha yüksektir. Bunu uluslararası kuruluşlar söylüyor. Bizim belediye başkanlarımız ellerinden geldiğince hizmet etmeye çalışıyorlar. Hükümet ne kadar uğraşırsa uğraşsın onların başarılarını gölgeleyemeyecek" diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu: Asıl niyetlerini öğrendik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yapımı tamamlanan spor salonunun Bayraklı halkına hayırlı olmasını dileyerek, sözlerine başladı. Bayraklı ilçesinde bu güne dek 103 milyon TL değerinde yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Bütüncül bir anlayışla Bayraklı'ya ve diğer 29 ilçeye hiçbir ayrım yapmadan, gücümüz yettiğince, yasayla verilmiş görevler çerçevesinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Yasayla verilmemiş ama kentte kalkınmayı gerçekleştirecek projeleri de hayata geçiriyoruz" dedi.

 

Başkan Aziz Kocaoğlu, AKP'li ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine hizmet etmediği yönündeki iddialarını da hatırlatarak şöyle devam etti: "Bunun altında bir iş var bir yerden çıkacak diye merakla bekliyordum. Nihayet iki gün önce Sayın Başbakan niyetini açıkladı. Hep beraber öğrendik.  Bu açıklama Resmi Gazete'den öğrendiğimiz İstanbul'un raylı sistemine, Ankara'nın raylı sistemine, Antalya'nın raylı sistemine Bakanlar Kurulu kararıyla para aktırılmasının bir gün sonrası. Yani bir algı yönetimi uygulanıyor.

Özel idarelerin yerine valilikler bünyesinde "izleme ve koordinasyon kurulu" kuruldu. Bu kurullara yasayla verilen yetkide, herhangi bir siyasi, o ilin valisine 'herhangi bir ilçenin şuna ihtiyacı var. Onu yapmazsa, biz yapalım. Parasını da Büyükşehir'in bütçesinden keselim' diyebiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini Vali Bey'in kontrolüne almak için, AKP'li belediye başkanlarını taleplerini yerine getirmek için, bizim stratejik planlarımızın, kenti kalkındırmak için bütün bilimsel çalışmalarımızın, yol haritalarının şakülünü kaçırmak üzere bir çalışma içine girmek istiyorlar.

Biz bu yasa çıkarken özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yasayla taciz edileceğinin altını defalarca çizdik. 1 sene geçmeden bu sahnelenmeye başladı. Önemli olan adil olmaktır, tarafsız olmaktır, evrensel ahlak kurallarına, evrensel hukuk sistemine uyarak çalışmaktır, hizmet etmektir.

AKP'li ve MHP'li belediyelerin hiçbirini CHP'li belediyelerden ayrı tutmadım. Bu tamamen seçim öncesi sergilenen bir atraksiyondur. Takdir, yetki merkezi hükümetindir. Ama bunu değerlendirmek, İzmirli hemşerilerimizindir. Biz 1-2 yıllık belediye değiliz. İzmirli hemşerilerimizin sınavından 3 defa geçtik. Onların güvenini kazandık. Ayrım yapanlar, hem 7 Haziran'da, hem de önümüzdeki süreçte İzmirli hemşerilerimizden gerekli cevabı mutlaka alacaktır.

81 vilayetin 80'ine 'bana oy ver sana hizmet edeyim' diye baskı yapabilirsiniz. Ama Anadolu'nun en aydınlık kentinden, demokrasinin laikliğin kalesinden böyle bir tehditle oy alamazsın, alamayacaksın. İzmirli üç seçimdir olduğu gibi bu seçimde de gerekli cevabı verecektir."


Genel Başkan'dan iki sürpriz talep   

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasının sonunda ise sürpriz bir açıklama yaptı: "Sayın Genel Başkanım sizden iki talebim var. Birincisi İzmir'den Cumhuriyet'in kalesinden aday olmanızı istiyoruz. Sizi İzmir milletvekili olmaya davet ediyoruz.

İkincisi ise demokrasiye inandığınızı uzun yıllardan sonra partide ön seçim yaparak bütün CHP'lileri çok mutlu ettiğinizi biliyoruz. Çok teşekkür ediyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi getiren partiden ön seçime girerek demokrasiyi taçlandırmanızı istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partilileri 7 Haziran'da Genel Başkanımızı İzmir'den milletvekili ve başbakan yapmaya davet ediyorum."


Karabağ: Kadınlar sayesinde başardık

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da ilçede yaptıkları sosyal projelerden bahsederek, özellikle kadınlara verdikleri önem sayesinde üst üste iki seçim kazanma başarısı gösterdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından 2 milyon liraya mal olan Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nun açılış kurdelesi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve davetliler tarafından kesildi.

Bayraklı’nın projelerine 20 milyon TL nakdi yardım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi’nin yatırımları için bugüne dek 20 milyon TL’nin üzerinde nakdi yardımda bulundu. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu ve 75. Yıl Mahallesi Kültür Merkezi’nin sözleşme bedelinin yüzde 70’i, Belediye Hizmet Binası’nın yüzde 50’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maddi yardımlarıyla tamamlandı.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber