Şubat

En güzel “hoş geldin”

En güzel “hoş geldin”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 14 mahalleyi kapsayan Beydağ turunda renkli anlar yaşandı. Beydağ Belediye Başkanı Vasif Şentürk, Meclis üyeleri ve Büyükşehir bürokratlarının da katıldığı ziyaretler sırasında en dikkat çekici karşılama, hiç kuşkusuz Çamlık mahallesindeki ilköğretim okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen bandolu seremoni oldu.

Yoğurt kovaları ve röntgen filmi gibi atık maddelerden yaptıkları trampetlerle karşıladıkları Başkan Aziz Kocaoğlu’na sevgi gösterilerinde bulunan öğrenciler, köylerine ilişkin talepleri de pankartlarla dile getirdi. Bu “çevreci bando”nun gösterisi ilgi ve beğeniyle izlendi.

Yağcılar mahallesinde vatandaşların kanalizasyon ve arıtma projeleri ile ilgili sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: “Gediz İzmir sınırlarına gelinceye kadar başka iller tarafından kirletiliyor. Dolayısıyla Gediz nehri için mazeretimiz var. Ancak Küçük Menderes için böyle bir mazeretimiz olamaz. Acilen Beydağ'ın, Tire'nin, Kiraz'ın ve diğer ilçelerin arıtmaları ile bağlanan köylerin arıtmalarını büyükten küçüğe doğru yaparak K.Menderes'i kurtarmamız gerekir. Bunu tam anlamıyla başardığımızda ürettiğimiz ürünün gerçek değerini alacacağız. Çünkü temiz su ile sulayacağız. İyi niyetle ve samimiyetle çalışarak bunu başaracağız.”