Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Şubat

ESHOT personeli “üniversiteli” oldu

TÜMÜ PAYLAŞ

ESHOT personeli “üniversiteli” oldu
ESHOT personeli “üniversiteli” oldu
ESHOT personeli “üniversiteli” oldu
ESHOT personeli “üniversiteli” oldu
ESHOT personeli “üniversiteli” oldu
ESHOT personeli “üniversiteli” oldu
ESHOT Genel Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görevli 2 bin 730 personel, İzmir Ekonomi Üniversitesi uzmanlarından “Empati Kurma”, “Stresle Başa Çıkma” ve “Öfke Kontrolü” dersleri almaya başladı. Eğitim projesinin 3 yıllık bir dönemi kapsayacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, başta yoğun stres altında görev yapan şoförler olmak üzere tüm personelini özel eğitimden geçiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile yapılan protokol çerçevesinde önümüzdeki üç yıl boyunca toplam 2 bin 730 ESHOT çalışanı, haftada bir gün üniversiteye giderek “İnsan İlişkileri, İletişim Becerileri ve Stres Yönetimi” eğitimi alacak. Çalışanlar eğitimler kapsamında “Empati Kurma”, “Stresle Başa Çıkma” ve “Öfke Kontrolü” derslerine katılacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Neslihan Demirtaş, stres ve öfke kontrolünü içeren ve daha çok psikolojik yönü ağır basan 3 yıllık bir eğitim çalışması yapacaklarını belirterek şunları kaydetti: “Bizim üniversite olarak en büyük amacımız, yaşam boyu öğrenme noktasında içinde bulunduğumuz topluma katkı sağlamak. Bu eğitimin günlük hayatta geri dönüşü olacağına inanıyoruz. Bu eğitimle ESHOT’ta çalışan idari personel ve şoförlerimiz, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları daha rahat aşacaklar. Çünkü gerçekten çok stresli bir iş yapıyorlar. Birçok kesimden insanla bir araya geliyorlar. Bu eğitimde en önemli amacımız hem onların hayatını kolaylaştırmak, hem de kurumun işini rahatlatmak.

Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berrin Yangınözü ise derslerdeki ilk eğitimlerinin duyguları tanımak olduğunu söyledi. Sonrasında iletişim, empati ve stres yönetimi konularını ele alacaklarını ifade eden Yangınözü, “Sadece şoförlerimizde değil, toplumun her kesiminde büyük bir öfke ve depresyon var. Bunun için biraz daha duygularımızı tanıyıp, biraz daha empati, kendimizi başkalarının yerine koyup iletişimimizi üst seviyede tutup duygularımızı bastırmamız gerekiyor. Bu eğitimlerde vermeye çalıştıklarımızı sadece iş hayatına değil özel hayatımıza da yansıtırsak, aslında çok daha rahat, stressiz ve barışçıl bir şekilde yaşayacağız” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber