Şubat

İzmir meydanlarına “kablosuz internet keyfi” geliyor

İzmir meydanlarına “kablosuz internet keyfi” geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, pilot uygulamasına Pasaport’ta başladığı kablosuz internet hizmetinin kapsamını genişletiyor. İzmirliler, kentin yoğun olarak kullanılan 8 farklı noktasında gerçekleştirilecek kablosuz internet hizmetinden ücretsiz faydalanabilinecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hayata geçirdiği kablosuz internet projesi için ihaleye çıkıyor. 8 noktada kurulması planlanan “WizmirNET” kablosuz ağına bağlanan İzmirliler akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda da internete girebilecek.

WizmirNET kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup cep telefonlarına gelen şifreyi girerek internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Bir kez alındıktan sonra 24 saat boyunca geçerli olan şifreyle Gündoğdu Meydanı, Kültürpark (Fuar), Konak Meydanı, Pasaport, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Tarihi Havagazı Fabrikası, Buca Hasanağa Spor Kompleksi ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yayın yapan kablosuz istasyonlardan internete girilebilecek. Aynı zamanda “kentli numarasıyla” da giriş yapılabilecek kablosuz internet hizmetinin Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kapalı salonlarda, Havagazı Fabrikası ve Aşık Veysel Rekreasyon alanında ise hem kapalı hem de açık alanlarda verilmesi planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farklı medyalar üzerinden yaptırmış olduğu anketler de yine kablosuz internet hizmeti üzerinden İzmirlilere ulaştırılacak.

Kıyı projesine özel tasarım

Kablosuz internet projesinin pilot uygulaması İzmirdeniz Projesi kapsamında Pasaport’ta yer alan meydanda oluşturulan WiFi noktasında başladı. İzmirdeniz Projesi’nin ruhuna uygun özel tasarımıyla dikkat çeken WiFi noktası işlevselliği yanı sıra sosyal bir çekim merkezi oluşturdu. Doğal ahşap ile teknolojik malzemelerin bir arada kullanıldığı 6 adet modülden oluşan WiFi noktası, geceleri led teknolojisiyle aydınlatılan yarı saydam üst örtüsü ile kullanıcılarına konforlu bir dinlenme alanı sağlıyor. İlk günden itibaren özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören WiFi noktasında internete girerken aynı zamanda telefonların şarj edilebilmesi için USB üniteleri de bulunuyor.