Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Şubat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özfatura’nın “metro iddiasına” yanıt verdi

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özfatura’nın “metro iddiasına” yanıt verdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, eski belediye başkanlarından Burhan Özfatura’nın metro ile ilgili iddialarının “hiç bir bilimsel temele oturmadığını” açıkladı. Özfatura’nın “Kendi çoluk çocuğuma 'metronun Üçyol'dan Üçkuyular'a kadar olan kısmına binmeyin' diyorum. Şakır şakır sular akıyor. Üçyol-Üçkuyular hattında hem zemin etütleri hem de uygulanan mantolama konusunda ciddi tereddütlerim var” şeklindeki sözleri üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi şu açıklamayı yaptı:
Üçyol-F.Altay (Üçkuyular) istasyonları arasındaki 5,5 km.’lik güzergahı kapsayan 2. Kısım Metro hattı, tıpkı daha önce işletmeye açılan 1. Kısım’da olduğu gibi, sorunsuz bir şekilde hizmet vermekte ve vatandaşlarımızı endişeye düşürecek herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bilindiği üzere, söz konusu bölgede yapılan Metro inşaatı, yeraltı su seviyesinin altında imal edilmiştir. İmalatları gerçekleştirilen 5 adet istasyon ve tünel yapıları, uzman teknik elemanların kontrollüğü ve STFA şirketinin müşavirlik hizmeti kapsamında tamamlanmıştır. Gerekli durumlarda ise başta Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere, diğer üniversitelerde görevli, konusunda uzman öğretim üyelerinin de yer aldığı tespit, raporlama ve öneriler çerçevesinde çalışılmıştır. Uluslararası alanda önemli projelerde yapım ve müşavirlik hizmetlerini yürüten ülkemizin köklü firmalarından STFA şirketinin müşavirlik hizmeti dahilinde, yurt dışında tünel ve su etütleri konusunda uzman olan Hollanda menşeli DHV Haskoning firması da çalışmalara katılmış ve getirdikleri çözüm ve önerilerin eksiksiz yerine getirilmesi sağlanmıştır.
Su seviyesinin altında gerçekleştirilen benzer tüm yapılarda olduğu gibi, söz konusu işin yapım aşamasında da suyla mücadele konusunda zorluklarla karşılaşılması son derece doğaldır. Ve uzman ekipler tarafından yürütülen projelendirme çalışmalarında ortaya konulan yapısal tedbirlerle bu sorunlar aşılmıştır.
Kaldı ki, Sayın Belediye Başkanı’nın döneminde gerçekleştirilen 1. Kısım metro inşaatına ait tünellerin ve istasyonların yapım çalışmalarında da suyla ilgili problemler yaşanmış ve 2. Kısım metro inşaatında olduğu gibi, gerekli tedbirlerle sistem güvence altına alınmıştır.
‘Çoluk çocuğuma metroya binmeyin diyorum’ şeklinde konuşan Sayın Özfatura’nın bu talihsiz açıklamasından önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir bilgi almaması da ayrıca düşündürücüdür. Hiçbir teknik tespit ve bilimsel veriye dayanmadan ortaya atılan bu tür iddiaların, maalesef vatandaşlarımızda endişeye yol açmaktan ve bilgi kirliliği yaratmaktan başka bir etkisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber