Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Ocak

İZSU’dan “Selçuk seferberliği”

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU’dan “Selçuk seferberliği”
İZSU’dan “Selçuk seferberliği”
Selçuk’taki içme suyu şebekesini yenilemek için hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Sanayi Alanı’na döşenecek atık su şebekesi ve yağmur suyu hattı için de çalışmalara başladı. Proje 1.3 milyon liraya mal olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesinde yer alan “Tarımsal Sanayi Alanı”na atık su ve yağmur suyu kanalı için imalat çalışmalarına başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi’nin işbirliğiyle bölgedeki tarım sektörüne can vermek amacıyla oluşturulan Tarım Sanayi Alanı’ndaki alt yapı yatırımları sürüyor. DeppoEfes soğuk hava depolarının hizmete girdiği alanda daha önce asfaltlama ve içme suyu şebekesi döşeme çalışması yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yağmur suyu hattı ile atık su şebekesi döşüyor. 1.3 milyon liraya mal olacak çalışmalar kapsamında 3 bin 150 metre uzunluğunda atık su şebekesi ile bin 800 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı döşenecek ve atık su terfi merkezi inşa edilecek. Böylelikle bölge, sağlıklı kanal ve yağmur suyu sistemine kavuşmuş olacak.

İçme suyu şebekesi baştan sona yenilenecek
İZSU Genel Müdürlüğü son olarak, Selçuk merkezinde 1970’li yıllarda yapılan içme suyu şebekelerini yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 yılında yatırım için start verecek. 109 kilometresi şebeke ve 26 kilometresi iletim hattı olmak üzere 135 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşenecek.

İZSU Genel Müdürlüğü, daha önce ilçede yer alan Toplu Konut Alanı ile Pamucak Turizm Alanı’nın 14 kilometrelik içme suyu şebeke ihtiyacını karşılamış, Yeni Kent Konut Yapı Kooperatifi ve civarına kanal hattı döşemiş, Selçuk merkezde de iki adet su sondaj kuyusu açmıştı. Barutçu ve Zeytinköy’de içme suyu şebeke döşeme çalışmaları sürüyor. Selçuk’a yapılacak arıtma tesisi ile ilgili Selçuk Belediyesi arıtma yerini imar planına işleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl içinde proje yapım ihalesine çıkılacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber