Ocak

Avrupa’nın zirvesinde

Avrupa’nın zirvesinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeler Müdürü Ertuğrul Tugay, -52 derecede 5642 metre yüksekliğe tırmanarak Avrupa’nın en yüksek tepesi olan Kafkaslar’daki Elbrus Dağı zirvesine Büyükşehir flamasını dikti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı Tarımsal Projeler Müdürü Ertuğrul Tugay, büyük bir başarıya imza attı. Dağcılık sporuyla ilgilenen ve daha önce çok sayıda tırmanış yapan Tugay, Avrupa’nın en yüksek zirvesine tırmanma hayalini gerçekleştirdi. Avrupa’nın ve Kafkas Dağları’nın en yüksek doruğu olarak bilinen Rusya sınırlarındaki Elbrus Dağı’nın 5642 metre yüksekliğindeki Batı Zirvesi’ne tırmanmak için dağcı arkadaşları Yıldırım Seçmen, Güçlü Özen ve İbrahim Akçay ile birlikte aylar öncesinden hazırlıklara başlayan Tugay, 10 gün süren zorlu tırmanışın ardından -52 derecede zirveye ulaştı. Dağcı bürokrat, Avrupa’nın en yüksek doruğuna Türk bayrağı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi flamasını dikti. Uzun süredir hayalini kurduğu tırmanışı başarıyla tamamladığını belirten Ertuğrul Tugay, İzmir’in adını Avrupa’nın zirvesine taşıdığı için mutlu olduğunu söyledi.