Ocak

“Siz yorulmayın, biz geliyoruz”

“Siz yorulmayın, biz geliyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bağlanan ilçelerdeki vatandaşları “itfaiye uygunluk” belgesi için İzmir’e gelme zahmetinden kurtardı. Tire, Aliağa ve Urla’da kurulan 3 yeni bölge birimi, 17 ilçeye hizmet veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle 30 Mart seçimlerinden sonra bağlanan ilçelerde daha hızlı, etkin ve verimli hizmet verilebilmek için başlattığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü bünyesinde Tire, Aliağa ve Urla’da kurulan 3 bölge birimi, 17 ilçede hizmet vermeye başladı. Bölge birimleri, işyeri açmak için gerekli olan “itfaiye uygunluk” belgesini almak isteyenlerin işini kolaylaştırıyor. Bölge birimlerinde, sorumluluk alanlarında bulunan ilçelerdeki tüm işyerleri için “itfaiye uygunluk” belgesi için başvurusu alınıyor. Yangın riski düşük tehlikedeki işyerlerinin (bakkal, kahvehane, çay ocağı, kuaför vb.) denetimleri ve itfaiye uygunluk görüşleri bölge birimleri tarafından verilirken yangın riski yüksek işyerleri ile ilgili işlemler ise merkez birimin sorumluluğunda yürütülüyor. Düzenlenen raporlar isteğe göre bölge veya merkez birimden teslim ediliyor, 5 gün içinde elden alınmayan raporlar ise posta yoluyla belirtilen adreslere gönderiliyor.

İşyeri açmak isteyenleri zaman ve maddi kayıptan kurtaran bölge birimleri ve hizmet verdiği ilçeler şöyle:

Tire İtfaiye Denetim ve Önleme Bölge Birimi:
Tire, Torbalı, Selçuk, Ödemiş, Beydağ, Bayındır, Kiraz.
(Tire Belediye Hizmet Binası Cumhuriyet Mah. Cumhuriyet Cad. No:33 Z/10 Telefon: 0 232 500 10 18)

Urla İtfaiye Denetim ve Önleme Bölge Birimi:
Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun, Güzelbahçe.
(Urla Belediye Hizmet Binası Hacı İsa Mah. Necati Cumalı Cad. No:3 D:45-46 Telefon: 0 232 754 48 15)

Aliağa İtfaiye Denetim ve Önleme Bölge Birimi:
Foça, Aliağa, Kınık, Bergama, Dikili.
(Aliağa Belediye Hizmet Binası Kültür Mah. İstiklal Cad. No:66 Kat:4 Telefon: 0 232 616 19 80 Dahili:335