Ocak

İzmir “Gurme Kentler Ağı”na giriyor

İzmir “Gurme Kentler Ağı”na giriyor
İzmir, dünyanın farklı coğrafyalarından 22 kentin yer aldığı “Dünya Gurme Kentler Ağı” DELICE’ye üye oluyor. 26 Ocak tarihinde Fransa’nın Lyon kentinde yapılacak törende üyelik belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imzalayacak. DELICE üyeleri arasında Barcelona, Brüksel, Helsinki, Lizbon, Madrit, Montreal, Osaka ve Chicago gibi önemli kentler bulunuyor.

İzmir, 2007 yılında Fransa’nın Lyon kenti tarafından kurulan ve 4 kıtadan sadece 22 kentin yer aldığı “Dünya Gurme Kentler Ağı” DELICE’ye üye oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü ile hazırlanan proje kapsamında üyeliği kabul edilen Büyükşehir Belediyesi, 26 Ocak’ta Fransa’nın Lyon kentine çıkarma yapacak. Lyon (Fransa), Barselona (İspanya), Göteborg (İsveç), Şikago (ABD), Brüksel (Belçika), Helsinki (Finlandiya) olmak üzere 6 kentten oluşan DELICE Yürütme Komitesi, İzmir’in üyeliğini SIRHA Gıda Fuarı’nda açıklayacak. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu heyetle Lyon’a gidecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üyelik belgesini törenle imzalayacak. Heyette İzmir Ticaret Odası, İZFAŞ ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden temsilciler yer alacak.

23. üye İzmir
Usta şefler ve kentler arasında gastronomi konusunda bir iletişim ve değişim platformu sunan DELICE’nin faaliyetleri; kentsel pazarlama, eğitim ve aktarım, yerel ürünler, sağlık ve beslenme, şeflerin ustalaşması temalarında yoğunlaşıyor. İzmir’in “Dünya Gurme Kentler Ağı”na dahil olmasının, kentteki turizm hareketliliğine olumlu yansıyacağı belirtiliyor.

İzmir ile birlikte üye sayısı 23’e yükselen gurme kentler ağı DELICE’ye üye kentler şöyle: Aarhus (Danimarka), Barselona (İspanya), Birmingham (İngiltere), Bordeaux (Fransa), Brüksel (Belçika), Cape Winelands (Güney Afrika), Göteborg (İsveç), Helsinki (Finlandiya), İzmir (Türkiye), Lozan (İsviçre), Leipzig (Almanya), Lizbon (Portekiz), Lyon (Fransa), Madrid (İspanya), Montreal (Kanada), Osaka (Japonya), Puebla (Meksika), Rabat (Fas), Riga (Letonya), Saint Louis (ABD), Stavanger (Norveç), Şikago (ABD), Torino (İtalya)