Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Ocak

İzmir Sanat’ta “Charlie Chaplin günü”

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Sanat’ta “Charlie Chaplin günü”
İzmir Sanat’ta “Charlie Chaplin günü”
İzmir Sanat’ta “Charlie Chaplin günü”
İzmir Sanat’ta “Charlie Chaplin günü”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimlerinde yarın (Cuma) akşam Charlie Chaplin’in sinema tarihine geçen ünlü “Altına Hücum/The Gold Rush” filmi var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri yeni yılda da macera filmleriyle sürüyor. Unutulmaz filmlerin seyirciyle buluştuğu gösterimlerde bu hafta ünlü yönetmen, senaryo yazarı ve oyuncu Charlie Chaplin’nin “Altına Hücum/The Gold Rush” filmi izleyici ile buluşacak. İzmirliler, 16 Ocak Cuma günü saat 20.00’da İzmir Sanat Büyük Salon’da Şarlo’yu izleyebilecek.

1925 yapımı film
Filmde, birçok maceracının yaptığı gibi Altına Hücumu hareketinde Alaska'ya altın aramak için giden "Küçük Serseri" Şarlo'nun buradayken açlıkla ve soğukla boğuşarak düştüğü komik durumlar, hırstan gözleri dönmüş insanların zaaflarını görmesi ve bu arada aşkı bulması anlatılıyor. 1925 ABD yapımı olan sessiz-siyah beyaz filmin yönetmeni, senaryo yazarı, yapımcısı ve başrol oyuncusu Charlie Chaplin. Chaplin, bu filminde de öncekilerde olduğu gibi yine Şarlo'yu canlandırıyor. Filmin en unutulmaz sahnelerinden biri de kendi gibi iki altın arayıcıyla birlikte kar fırtınasının ortasında uçurumun kenarına sürüklenmiş bir kulübede mahsur kaldıkları sahne. Ayrıca yemek niyetine "ayakkabısını yediği" sahne de akıllara kazınan ve sinema tarihine geçen sahnelerden biri.

Film, 1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verildi.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber