Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

22° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Ocak

Başkan şoförlerine sahip çıktı

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan şoförlerine sahip çıktı
Başkan şoförlerine sahip çıktı
Başkan şoförlerine sahip çıktı
Başkan şoförlerine sahip çıktı
Başkan şoförlerine sahip çıktı
Başkan şoförlerine sahip çıktı
Belediye otobüs şoförlerine yönelik saldırıları şiddetle kınadıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bütün hemşehrilerimizden, kendilerine hizmet etmekten başka bir amacı olmayan şoför arkadaşlarımıza sahip çıkmalarını diliyorum” dedi. Başkan Kocaoğlu, otobüslerdeki güvenlik kamera sistemini daha da yaygınlaştıracaklarını ve şoförler için güvenlik kabini oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, belediye otobüsü şoförlerine yönelik saldırıları kınayarak vatandaşlardan “kamu görevi yapan şoförlere” sahip çıkmalarını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Üç gün içinde 3 şoförümüz darp edildi. Saldırganları şiddetle kınıyoruz. Otobüs şoförlerimiz toplu ulaşım görevini yapıyor. Her gün 1 milyon 200 bin civarında yurttaşımızı evine, işine, okuluna taşıyorlar. Yani kamu görevi görüyorlar. Bütün hemşehrilerimizden, kendilerine hizmet etmekten başka bir amacı olmayan şoför arkadaşlarımıza sahip çıkmalarını diliyorum. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Biz gerekli tedbirleri alıyoruz. Otobüs içerisine koyduğumuz kameraları yaygınlaştıracağız. Şoförlerimiz için bir güvenlik kabini yapmak için de çalışmaları başlattık” şeklinde konuştu

Aynaya bakıp öyle konuşun
Bir soru üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye binası olarak kullanılmak üzere kiralanan bina ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Aziz Kocoğlu, binayı belediye binası olarak kullanabilmek için düzenleme yapıldığını söyledi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
Sadece bu bina dayanıksız olduğu için değil, bu bina gibi daha iki tane binaya ihtiyacımız var. Çünkü Büyükşehir Belediyesi sınırları büyüdü, görevlerimiz arttı. Biz en az üç-dört defa ilan verdik, belli metrekarelerde bina arıyoruz diye. Kamu kurumları dahil olmak üzere bir sürü yere başvurduk. Ve bir bina tuttuk 9 bin metrekare. Değer tesbiti yapıldı. Şimdi soruluyor niye tuttun binayı? Sahibini ne tanırım, ne görürüm. Bir defa gördüm talip olunca. Orayı uzun süreli kiraya vereceğini söylemiş sahibi arkadaşlara. Biz de ‘üç yıldan fazla yapmayız’ dedik, onun için gördüm. Onun dışında tanımam. Kimi kiminle karıştırıyorsunuz. Ayıptır! Plazadan ben ne aldım yani? Kim ne aldı? Ayıptır! İhaleye çıkılmıştır. Projesi yapılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kullanacağı şekilde çalışmalar devam etmektedir. Sanki bir şey varmış gibi milletin zihnini bulandırmayın. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı işler hem dünya kamuoyunda hem Türkiye hem de İzmir kamuoyunda hem de Allah’ın huzurunda bellidir. Bu hesabı her yerde vereceğiz. Ahirette de vereceğiz. Herkes aynaya baksın, ona göre Büyükşehir Belediye Başkanını suçlasın.

Allah rızası için yer gösterin!
AKP Grubu’nun katı atık berteraf tesisi ile ilgili sorusu için de özellikle teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, “Bu konu ile ilgili konuşan arkadaşlar, ‘şu orada olmaz, burada olmaz’ diyen arkadaşlar.. Allah rızası için ‘şurada olur’ deyin! İktidar partisinin meclis üyelerisiniz.. 11 tane milletvekiliniz var. Bu kentin yapılmadık bir tane çevre yatırımı kaldı; evsel atıkların berterafı. Son teknolojiyi kullanacağım diyorum, imkanım var diyorum. Her türlü yatırımı yapacağım diyorum ama bir yer bulamıyorum. Bunu yapın, buradan da biz bağırarak teşekkür edelim” dedi.

Yürek dayanmıyor
Konuşmasında köylerdeki su sorununa da değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, yasal çerçevede köylünün işini kolaylaştırmak için formül aradıklarını vurguladı. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
Biz bir geçiş süreci yaşıyoruz. Daha sayaçlarını okuyamadığımız köyler var. Ama onlara vade farkı almadan 10 ay ise 10 ay, 15 ay ise 15 ay taksit yapıyoruz. Köy muhtarlarının okumadığı saatler var, saat takıldığından beri okunmamış, tarihi bile belli değil. Bunların hepsi vatandaşın lehine ve yasal çerçevede giderilmeye çalışılıyor. Köylerde dörtte bir fiyat var, yasayla gelen. Şimdi biz onu daha da kolaylaştırmaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu köylerden topladığı su parası, o köylere tahsildar gönderme masrafını bile karşılamaz. Ama devlet görevini yapmak zorundadır. Keşke ‘köy suları bedava olacak’ denseydi. Zaten köyde yaşayan vatandaşların ekonomik durumu belli. Öyle dağ köylerimiz var ki, gerçekten yürek dayanmıyor. Bu köyleri üç gün gezdim, üzüntüden dengem bozuldu.”

Denetim Komisyonu seçildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan Meclis toplantısında, Denetim Komisyonu’nda görev alacak isimler de belirlendi. Yapılan seçimde komisyona CHP’den Şükrü Parmaklı, Bengü Sayköse, Turan Manduz ve Filiz Ceritoğlu Sengel ile AKP’den Azad Fazla seçildi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber