Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Ocak

İZSU’dan 2015 hamlesi

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
İZSU’dan 2015 hamlesi
2014’te kente 267 milyon liralık yatırım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 bütçesinden de yatırımlar için 593 milyon lira kaynak ayırdı. Bu yıl planlanan yatırımlar arasında Tire, Yeni Foça ve Türkelli atıksu arıtma tesisleri ile yeni ilçeler için 350 iş makinesi alımı dikkat çekiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2015 yılında da yatırım atağını sürdürecek. 2004 – 2014 yılları arasında kente 1 milyar 586 milyon liralık yatırım yapan İZSU, 2015 yılı bütçesinin yüzde 37’sini de yine yatırımlara ayırdı.

Yeni yılda 593 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan İZSU’nun 2015 yılı faaliyetlerinde öne çıkan yatırımlar arasında iş makineleri alımı yer alıyor. Büyükşehir sınırlarına bağlanan 9 yeni ilçe ile birlikte hizmet sınırları genişleyen İZSU, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla 350 iş makinesi alacak. İZSU’nun 2015 bütçesi 1 milyar 605 milyon TL.


“Gelecek kuşaklara sağlıklı çevre”

2015 yılı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, şunları söyledi; “Çevre yerleşimlerin yıllardır süregelen en büyük sorunlarının başında gelen evsel atık suların çevreye zarar vermeden uzaklaştırılması için yeni arıtmaları devreye aldık.

2015 yılında Yeni Foça, Tire ve Türkelli atık su arıtma tesislerinin temelini atacağız. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak 4. Faz inşaat çalışmaları bu yıl tamamlanacak. İzmir’i Türkiye’de en büyük arıtma kapasitesine sahip il konumuna getirdik. Bu unvanı koruma hedefiyle çalışıyoruz.

Giderek karasallaşan İzmir Körfezi’nde yüzebilmek hedefiyle başlattığımız ve TCDD işbirliği ile sürdürdüğümüz ‘İzmir Limanı ve Körfezi Rehabilitasyon Projesi’ kapsamında, ÇED sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca ÇED izninin alınmasının ardından başlayacak tarama çalışmalarında çıkan tarama malzemesinin geri kazanımına yönelik üniversitelerle araştırma projelerimizi tamamladık; olumlu sonuçlar aldık. Körfez’deki su kalitesi değişimlerini üniversitelerimizle birlikte izliyoruz.

Çok sayıda ortak araştırma projesi ile ileri teknoloji uygulamalarını kente taşıyoruz. Kentin artan nüfusunun su ihtiyacını karşılamak için yatırımlarımız aralıksız sürüyor. Hizmetlerimize her geçen gün bir yenisini ekleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. İzmirlilere kesintisiz ve güvenli su verme mutluluğunu yaşıyoruz”.


2014 yılında İZSU yatırımları

İZSU, geçtiğimiz yıl 120 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 31 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi ve 32 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşendi. Aynı dönemde 16 kilometre uzunluğunda dere ıslahı ve korkuluk imalatı yapıldı; 14 adet su sondaj kuyusu açıldı. Gördes Baraj suyunu arıtarak kente verecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin inşaatına başlandı. Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi hizmete girerken, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak Çiğli 4. Faz İnşaatı başladı.

Öne çıkan ilk 10 yatırım

2015 yılında İZSU’nun planladığı en önemli yatırımlar şunlar:
Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz İnşaatı, Türkelli, Tire ve Yenifoça’ya yapılacak yeni arıtmalar, Gördes Barajı Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Menemen, Çandarlı, Foça, Mordoğan ve Halkapınar’da yeni içme suyu arıtma tesisleri, 350 taşıt ve iş makinesi alımı, kanalizasyon bakım-onarım ve yenileme hizmetleri, içme suyu şebeke ve iletim hattı yapımı, dere ıslah ve korkuluk yapımı, kanalizasyon şebeke ve toplayıcı hatların yapımı,

2015’te neler yapılacak?
İçme suyu master planı çalışmaları tamamlanacak.
İçme suyu arıtma tesisi projelerine devam edilecek. 
Muhtelif köylere yer altı suyu arıtma tesisi yapımı devam edecek. 
Ali Onbaşı Barajı uygulama projesinin yapım ihalesine çıkılacak.
Çamlı Barajı’nın ÇED iznine esas olan revize planlama raporu DSİ’nin onayına sunulmuş olup olumlu karar sonrası uygulama projeleri ihalesi yapılacak.
Gördes Barajı’nın suyunu arıtacak Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi yapım çalışmaları. 
Halkapınar Su Fabrikası’na Genel Müdürlük Hizmet Binası yapım ihalesine çıkılacak.
Yeni şebeke ve isale hattı yapılacak.
Çevre ilçelerde merkezdeki gibi izole sayaç bölgeleri oluşturularak uzaktan okuma sistemi kurulacak.
80 kilometre uzunluğunda yeni kanalizasyon hattı yapılacak.
Kolektör, kanal şebeke bakımı yapılacak.
1.7 milyon metrelik kanal hattı temizlenecek.
20 bin baca kapağı ve yağmur suyu ızgarası yol seviyesine getirilecek.
2 bin adet tekli yağmur suyu ızgarası yapılacak.
30 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı oluşturulacak.
15 kilometre uzunluğunda dere ıslahı yapılarak korkuluk takılacak.
200 kilometrenin üzerinde derenin bakım ve temizliği yapılacak.
Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini yüzde 35 oranında artıracak 4. fazın inşası devam edecek.
Yeni Foça, Tire ve Türkelli atık su arıtma tesisleri yapılacak.
3 adet atık su arıtma tesisinin projesi tamamlanacak. (Selçuk, Karaburun -Mordoğan, Foça-Gerenköy)
İzmir Körfezi su kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülecek. ÇED onayının ardından Yüzülebilir Körfez hedefiyle tarama çalışmaları başlatılacak.
Çamur yönetimi master planı hazırlanacak.
Atıksu arıtma tesislerinin çıkış suyunun yeniden kullanılması sağlanacak.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber