Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

10
Ocak

Süt Kuzusu “kaldığı yerden”

TÜMÜ PAYLAŞ

Süt Kuzusu “kaldığı yerden”
Süt Kuzusu “kaldığı yerden”
Süt Kuzusu “kaldığı yerden”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni alım süreci nedeniyle “zorunlu ara” verdiği Süt Kuzusu Projesi’nde dağıtımlar 12 Ocak Pazartesi gününden itibaren yeniden başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında hayata geçirdiği Süt Kuzusu projesine verilen “zorunlu ara” sona erdi.  Büyükşehir Belediyesi’nin Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle başarıyla yürüttüğü, 0-5 yaş arasındaki 125 bin çocuğun haftada 2 litre süt içmesini sağlayan projede, 20 Aralık 2014 ile 12 Ocak 2015 tarihleri arasında yeni alım süreci nedeniyle süt dağıtımı yapılamamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 53 ekiple dağıtımların Pazartesi gününden itibaren başlayacağını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlarken, diğer yandan da tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesini amaçlayan projede 125 bin aileye düzenli olarak süt dağıtıyor.

Hem çocuklara hem üreticilere

Süt Kuzu Projesi çerçevesinde iki haftada bir 4 litre süt dağıtılması, en çok bu çocukların aileleri ile süt üreticilerini mutlu ediyor. 53 ekiple 360 mahallede kapı kapı dolaşılarak dağıtılan sağlıklı sütler, Tire ilçesi ve çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin üreticinin ineklerinden sağılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılında ilk kez süt dağıtmaya başladığı “Okul Sütü” projesi, Tire ve civarındaki süt üreticilerine önemli katkı sağladı. 2008 yılında büyük bir kriz yaşayan üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Okul Sütü Projesi”ni Tire Süt Kooperatifi ile uygulamaya başlamasıyla rahatladı. Projenin başlamısyal birlikte düşmekte olan süt fiyatları bir anda artmaya başladı. Okul sütü projesinin başladığı ilk günlerde sütünü bile satamayan üreticinin gelirinde gözle görülür bir gelişme oldu. Tire’deki süt üretimi ciddi biçimde artarak bölgede yeniden önemli bir sektör haline geldi. Tire Süt yetkilileri, proje sayesinde köyden kente göçün de önüne geçildiğini söyledi.

Okul Sütü’ydü, Süt Kuzusu oldu

Bu önemli proje, 2012 yılının Eylül ayında şekil değiştirerek “Süt Kuzusu”na döndü. Milli Eğitim’in ilköğretim okullarına süt dağıtma kararı üzerine projesini “0-5 yaş arasındaki çocukların evlerine kadar süt götürme” şekline dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 40 binle başladığı bu dağıtım ağını her geçen gün genişleterek 113 bin çocuğa ulaştı.
Türkiye’de ‘sözleşmeli üretim’ modelini uygulayan ilk yerel yönetim olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu Projesi’ne 2012 yılının Eylül ayında 40 bin çocukla başlatmıştı. 2014 Aralık ayı itibariyle 125 bin haneye ulaşan proje kapsamında bugüne kadar 20 milyon 600 bin litre süt dağıtıldı. 

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber