Ocak

Büyükşehir’den Ödemiş yanıtı

Büyükşehir’den Ödemiş yanıtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışının olumsuzlarını ortadan kaldırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölge ve ilçelerde 24 saat çalışan Büyükşehir Belediyesi, gündüz 20 ekip ve 130 personel, gece ise 15 ekip ve 104 personel ile görev yapıyor.

Yerel bir gazetede “Ödemiş kar altında, Büyükşehir nerede” başlığıyla yer alan haberde Ödemiş’te Büyükşehir Belediyesi’nin kar ve soğukla mücadele çalışması yapmadığı iddialarının gerçek dışı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 6 Ocak 2015 tarihinden beri söz konusu ilçede sorunlu bölgelerde araçlarla çalışmalar yaptıklarını ve çalışmaların hala sürdüğünü vurguladı. Soğuk havayla birlikte alarma geçtikleri andan itibaren Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını, sorunlu bölgelerin isim ve noktalarını Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün tespitleri ile öğrendiklerini ve hemen müdahale ettiklerinin altını çizen Büyükşehir yetkilileri, ayrıca ilçedeki buzlanma tehlikesine karşı Ödemiş Belediyesi’ne 3 kamyon tuz yardımı yapıldığını da hatırlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 ayrı ekiple 6 Ocak tarihinde başlayan ve halen devam eden çalışmalar kapsamında, Ödemiş’in şu noktalarında görev yapıldığını açıkladı.

1. Ödemiş İlçesi : Gölcük Mahallesi : Greyderle çalışma yapıldı.
  2. Ödemiş İlçesi Horzum Köyü : Greyderle çalışma yapıldı.
  3. Ödemiş İlçesi Süleymanlı Köyü : Greyderle çalışma yapıldı.
  4. Ödemiş İlçesi : Veliler Köyü : Greyderle çalışma yapıldı.
  5. Ödemiş İlçesi : Boğazköy : Greyderle çalışma yapıldı.
  6. Ödemiş İlçesi Yılanlı Köyü : Greyderle çalışma yapıldı.
  7. Ödemiş İlçesi Tekeköy : Greyderle çalışma yapıldı.
  8. Ödemiş İlçesi Hacı Hasan Köyü : Greyderle çalışma yapıldı.
  9. Ödemiş İlçesi Kerpiçli Köyü : Greyderle çalışma yapıldı.
  10. Ödemiş İlçesi : Bayırlı : Greyderle çalışma yapıldı.
  11. Ödemiş İlçesi Su Batımı Yaylası : Çalışma hale sürüyor.