Ocak

Evlerinde gibi hissettiler!

Evlerinde gibi hissettiler!
İzmir’de son yıllardaki en soğuk günler yaşanırken, sokakta barınan vatandaşlara İzmir Büyükşehir Belediyesi kucak açtı. Dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veren evsizlere iki ayrı noktada sıcak yemek ve temiz yatak sunuldu. 71 kişinin barındığı Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nin yanı sıra Kültürpark’taki 4 No’lu holde oluşturulan 80 yataklı “geçici barınma evi” de tam kapasiteyle hizmet verdi.

Dışarıda sıcaklığın sıfırın altına düştüğü saatlerde, özel olarak düzenlenen fuar holünde ağırlanan evsiz vatandaşlar, burada yemeklerini yedi, çaylarını içti. Kimileri televizyon izleyerek vakit geçirirken, büyük çoğunluk günün yorgunluğundan kurtulmak için sıcacık ve temiz yataklarında erkenden uyumayı tercih etti. Görevli personelin sıcak yaklaşımı ve yakın ilgisiyle karşılanan vatandaşlar, verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.