Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Ocak

Menemen’e ikinci arıtma geliyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Menemen’e ikinci arıtma geliyor
Menemen’e ikinci arıtma geliyor
Menemen’e ikinci arıtma geliyor
Menemen’e ikinci arıtma geliyor
Menemen’e ikinci arıtma geliyor
Menemen’e ikinci arıtma geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’de arıtma yapımına başlıyor. Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak tesis, 9.4 kilometrelik iletim hattı ile birlikte 8 milyon liraya mal edilecek.

Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla “Türkiye liderliğini” koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma seferberliği sürüyor.

Menemen’e ikinci arıtma tesisini kurmak için ihale sürecini tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü, tesisi inşa edecek firma ile sözleşme imzalandı ve işin yer teslimi yapıldı. Menemen Türkelli’de kurulacak yeni arıtma tesisi, 2010 yılında İZSU tarafından ilçede hizmete alınan 100 bin kişi kapasiteli Menemen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne uzaklık nedeniyle ulaşamayan Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak. Menemen Türkelli Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, 15 bin kişiye hizmet edecek kapasitede olacak ve günde 3 bin metreküp evsel atık arıtacak. Tesis, 6.5 milyon liralık yatırımla 545 günde tamamlanacak. Tesisin yapımına Şubat ayında başlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 – 2013 yılları arasında kurduğu 10 arıtma tesisinde olduğu gibi, bu tesiste de evsel atıklar Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik yöntemle arıtılacak ve arıtılmış sular ultra viyole ışınları ile dezenfekte edilecek. Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarının arıtma tesisine ulaşması için ayrıca 9.4 kilometre uzunluğunda kanal hattı döşenecek ve üç adet terfi merkezi yapılacak. İhale süreci tamamlanıp firma ile sözleşmenin yapıldığı bu iş kapsamında da İZSU yaklaşım 1,5 milyon liralık yatırım yapacak. Şubat ayı başında başlayacak imalat çalışmaları 6 ayda tamamlanacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber