Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Aralık

Başkan Kocaoğlu’ndan “Ankara harekatı”

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu’ndan “Ankara harekatı”
Başkan Kocaoğlu’ndan “Ankara harekatı”
Başkan Kocaoğlu’ndan “Ankara harekatı”
Başkan Kocaoğlu’ndan “Ankara harekatı”
Başkan Kocaoğlu’ndan “Ankara harekatı”
Başkan Kocaoğlu’ndan “Ankara harekatı”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyelerin köy kooperatiflerine ekonomik destek sağlamasına imkan tanıyan yasal düzenleme için çalışma başlattıklarını açıkladı. Aliağa ilçesindeki 7 köyü aynı gün ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinleyen Başkan Kocaoğlu, “Hazırladığımız taslağı siyasi ayrım yapmaksızın bütün partilerin genel başkanlarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine göndereceğiz” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun önerisi hayata geçtiği takdirde, kooperatiflerle ortak proje geliştirmek isteyen belediyelerin önü açılacak; köy tüzel kişiliklerine ait araziler köy kooperatiflerine devredilebilecek.

Hafta sonlarını mahalle ve köy ziyaretlerine ayıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Aliağa'daydı. Sırasıyla Karakuzu, Uzunhasanlar, Çıtak, Güzelhisar, Samurlu, Hacıömerli ve Çaltıdere köylerinde halkla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu'na Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da eşlik etti. Her köyde ayrı ayrı toplantılar düzenleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, muhtarların tespit ettiği sorunların yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşları da tek tek dinledi. Gereken çalışmaların yapılması konusunda belediyenin yetkili birim ve kuruluşlarına talimat veren Başkan Kocaoğlu, yolların yenilenmesinden kanalizasyon altyapısının kurulmasına ve ova yollarına kadar tüm acil ihtiyaçları en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Yasal düzenleme talebi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaret sırasında 30 Mart sonrası yürürlüğe giren yasal düzenlemenin ardından köy tüzel kişiliklerinin sona ermesiyle birlikte el değiştiren köy mallarına ilişkin yoğun şikayetlerle karşılaştı. Köylere ait malların bu süreçte çeşitli kurumlara dağıtıldığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bunlar köylünün parasıyla alınmış, babasından, dedesinden kalan mallardı. Bizim görüşümüz, en başından beri bu malların sahibi olan köylülerin, geçmişte nasıl kullandılarsa, aynı şekilde kullanmaya devam etmeleri yönündedir” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyelerinin tarım kooperatiflerinden ihalesiz mal alabildiğini ancak ortak proje veya başka bir yardım yapamadığını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
Yeni çıkan yasada bize tarımı destekleme görevi verildi. Ama bu işler için yasal olarak para harcama yetkisi verilmedi. Biz de önümüzdeki bu mevzuat engelinin ortadan kaldırılması için ilgili kanun maddesine bir ek yapılmasını talep ediyoruz. Hazırladığımız taslağı siyasi ayrım yapmaksızın bütün partilerin genel başkanlarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine gönderiyoruz. Bu konuda bir yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz.”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlemenin gerçekleşmesi halinde ilçe belediyelerinin köylülere ait olan bu arazileri kurulacak kooperatiflere bir protokolle devredebileceğini belirterek, “Kooperatifler için yağhanesinden soğuk hava deposuna ne lazımsa, bu şekilde bütçemizden kaynak ayırıp kırsalın kalkınması için harcamaya hazırım. Bu konuda bir talepte bulunduk. Bunun için gerekiyorsa muhtarlarımız, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, kooperatif başkanlarımızla bir araya gelip çoğunluğun sesi olarak, siyasi parti ayrımı yapmadan sesimizi duyurmaya çalışacağız” dedi.

Barikatları aşa aşa yürüyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iletilen talepler üzerine Aliağa ve çevresindeki köylerde eko-turizmin geliştirilmesi ve bu amaç doğrultusunda var olan doğal güzelliklerin değerlendirilmesi yönünde bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Karakuzu köyü yakınında bulunan şelalenin de turizm açısından taşıdığı potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Geçtiğimiz dönem Yarımada bölgesinin kalkınması için stratejik plan çalışmasını yaptık, bitirdik. Şimdi kentin kuzey kesiminde, bu bölgeyi kalkındırmak için ne yapılır, bunu araştırıyoruz. Bunun için çalışmaya başladık” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Önemli olan yokuşu çıkmak, önemli olan zoru başarmak, önemli olan yılmamak. Biz de engelleri, barikatları aşa aşa yolumuzda yürüyoruz
” dedi.

Ziyaret ettiği tüm köylerde Başkan Kocaoğlu'na eşlik eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, 8 aydır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediyenin tüm birimleriyle uyum içinde çalıştıklarını belirtti. Mahallelerdeki sorunları el ele vererek birlikte çözeceklerini söyledi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber