Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Aralık

“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor

TÜMÜ PAYLAŞ

“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
“Avrupalı İzmir”e tebrik yağıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi Şeref Plaketi ile ödüllendirilmesi kardeş kentlerde de heyecan yarattı. Başkan Aziz Kocaoğlu’na Çin’den ABD’ye, Almanya’dan Tunus’a kadar dünyanın dört bir yanından kutlama mesajları geldi.

Yabancı belediyelerle kardeş kent ilişkileri kuran ve Avrupalı ortaklarıyla ilişkilerini geliştirmek amacıyla çok geniş yelpazeyi kapsayan faaliyetlerde bulunan belediyelere verilen Avrupa Konseyi Şeref Plaketi’nin 2014 yılındaki sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. Geçtiğimiz hafta düzenlenen görkemli bir törenle ödülünü Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Üyesi Erich Fritz’in elinden alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na İzmir kardeş kentlerinden çok sayıda tebrik mesajı ulaştı.

Xiamen Belediye Başkanı Liu Keqing (Çin), Balti Belediye Başkanı Vasili Panciuc (Moldova), Tampa Belediye Başkanı Bob Buckhorn (ABD), Bremen Senato Başkanı Jens Böhrnsen (Almanya), Sousse Belediye Başkanı Mohamed Mokni (Tunus), Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic (Bosna-Hersek), Split Belediye Başkanı Ivo Baldasar (Hırvatistan), Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis (Bulgaristan) ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter (KKTC) gönderdikleri kutlama mesajlarında İzmir’in “Şeref Plaketi” almasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“İzmir bu ödülü fazlasıyla hak etti”
İzmir’in kardeş kentlerinin başkanları, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu şu mesajlarla kutladı:

Xiamen Belediye Başkanı Liu Keqing (Çin):
Kentim ve kendi adıma en içten dileklerimle kutlarım. Yeni dönemde, Xiamen ve İzmir kentlerinin, 21. yüzyılın ‘Yeni İpek Yolu Ekonomik Kuşağı’nın ve Deniz İpek Yolu'nun geliştirilmesi için el ele vermesini dilerim. Kentinizle yakın zamanda yeni kardeş kent ilişkileri kurmayı ve işbirliğinde yeni bir dönem açmayı dört gözle bekliyoruz.

Bremen Senato Başkanı Jens Böhrnsen (Almanya):
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 Şeref Plaketi Ödülü’nü almasından onur duyarak mutluluğunuzu paylaşıyoruz. Avrupa Konseyi'nin olağanüstü gayret gösteren kentlere verdiği bu ödülü İzmir kenti tamamıyla hak etmiştir. İzmir'in Bremen ile olan ilişkilerinde de bu durum etkileyici bir şekilde görülmektedir.

Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic (Bosna Hersek)
Tüm içtenliğimle inanıyorum ki, bu ödül aynı zamanda, İzmir ile Mostar ve diğer partner kentler arasında, iyi ilişkiler ve Avrupa değerlerine bağlılık çerçevesinde vatandaşlarımızın yararına olacak işbirliklerini arttırıcı bir ivme olacaktır.

Tampa Belediye Başkanı Bob Buckhorn (ABD):
Avrupa Konseyi tarafından verilen bu prestijli ödülü kazanmanızdan dolayı sizi ve kentiniz İzmir'i kutlamaktan mutluluk duyuyorum. İzmir kenti, Avrupa çapında verilen bu ödülü fazlasıyla hak etmiştir, çünkü sahip olduğu diğer olağanüstü niteliklerin yanı sıra, Avrupa kentleri arasındaki ilişkileri geliştiren ve Avrupa idealini yücelten bir amacı temsil etmektedir. Florida eyaletindeki Tampa kenti, İzmir ile ‘kardeş kent’ olmaktan gurur duymaktadır. Meslektaşınız olarak kararlılığınızı gösteren bu takdire şayan başarınızı kutlarım.

Sousse Belediye Başkanı Mohamed Mokni (Tunus):
Kardeş kentimizin uluslararası işbirliği ve kültürler arası anlayışı geliştirmek üzere son birkaç yıldır gösterdiği tüm çabaların takdir edilerek ödüllendirilmesini öğrenmekten mutluluk duydum.

Split Belediye Başkanı Iva Baldasar (Hırvatistan):
2014 Şeref Ödülü'nü kazanmış olan şanlı İzmir Kenti ve kentlilerine içtenlikle tebriklerimi sunarım. Umarım bu ödül İzmir ile dostane kentlerimiz arasındaki ilişkinin yanı sıra diğer kentler ile arasında da daha fazla uluslararası işbirliklerini teşvik eder.

Balti Belediye Başkanı Vasili Panciuc (Moldova)
Bu ödülün değeri hem İzmir Büyükşehir Belediyesi için hem de Moldovalı kardeş kenti için büyük önem arz etmektedir. Kentlerimiz arasındaki 15 yılı aşkın süren yakın ilişkiler gelecekte güçlenerek artacaktır. Bu vesileyle, Avrupalılık fikrinin ve dayanışmasının geliştirilmesini, teşvik edilmesini ve kardeş kent ilişkilerinizin güçlenerek sürmesini umarak, sizin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarının devamını dilerim.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter (KKTC):
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi tarafından şeref plaketine layık görülmesi, başta Türkiye Cumhuriyeti ve Türk dünyası adına önemli bir gelişmedir. Emeği geçen meslektaşım Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve İzmir’in gelişimine katkı koyan tüm belediye çalışanlarına en içten saygı ve selamlarımı sunarım.

Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis (Bulgaristan):
“Kardeş belediye olarak sevincinizi paylaşmaktayız. İzmir’in gelişmesi, uluslararası platformda çağdaş Avrupa kenti imajının kurulması yönünde sarf edilen çalışmaların Avrupa kurumlarının da takdirini kazanmasından dolayı gururluyuz. Elde etmiş olduğunuz bu büyük başarı nedeniyle Kırcali halkı adına tebriklerimi iletiyorum.”
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber