Aralık

2014’e renkli veda

2014’e renkli veda
Yeni yıl yaklaşırken İzmir sokakları yine ışık seline döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi kentin meydan ve bulvarlarını rengarenk ışıklarla donattı. Konak’tan Buca’ya, Selçuk’tan Ödemiş’e kadar İzmir’in dört bir yanı süslemelerle aydınlandı. Ortaya çıkan renkli manzaranın önünde fotoğraf çekilmek isteyen İzmirliler ise yeni yıla ışıltılı bir “merhaba” diyor.

Kent genelindeki yılbaşı süslemeleri için 2 milyon LED ampul, 1000 renkli projektör, 30 bin metre LED hortum ve 1000 metre LED perde kullanan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Tire, Selçuk, Bergama, Ödemiş ve Çeşme gibi uzak ilçelerde de özel ışıklandırmalar yaptı.

Karşıyaka Çarşı, Bornova Meydanı, Buca Çevik Bir Meydanı, Karabağlar Bahçelievler Parkı, Bostanlı Rekreasyon Alanı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Kordon’da da yılbaşı aydınlatmaları yapıldı. Kırmızıya bürünen Saat Kulesi ve Konak İskelesi önündeki yelken direkleri, tıpkı bir hediye paketi gibi süslenen Büyükşehir Belediyesi binası, Kemeraltı girişine kurulan ışıklı tak, ağaçlara asılan renkli lambalar ve süs havuzlarını aydınlatan kemerlerle Konak Meydanı bu yıl da en çok ilgi çeken alanların başında geliyor.

Türkiye’de ve dünyada sıkıntılarla geçen bir yılın ardından yeni yılı umutla karşılamayı bekleyenler, İzmir’in meydanları gibi ışıl ışıl, keyifli bir yıl geçirmeyi diliyor.