Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

32° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Aralık

Yine köy yollarına düştü

TÜMÜ PAYLAŞ

Yine köy yollarına düştü
Yine köy yollarına düştü
Yine köy yollarına düştü
Yine köy yollarına düştü
Yine köy yollarına düştü
Yine köy yollarına düştü
Yine köy yollarına düştü
Yasa ile mahalleye dönüştürülen köy ziyaretlerine yeniden başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca’nın köylüleriyle buluştu. Başkan Kocaoğlu, “Köylü eskiden kullandığı araziyi yine aynı şekilde kullansın, geçinsin istiyoruz. Bu düşüncemizden taviz vermiyoruz” diye konuştu.

Yeni Büyükşehir yasası ile sınırları daha da genişleyen İzmir'i karış karış dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süre ara verdiği köy ziyaretlerine yeniden başladı. Bu hafta sonu mesaisinde Buca'nın mahalle olan köylerini gezen Başkan Kocaoğlu,  muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Güven Ağar, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer ve bürokratlar ile birlikte Buca Belenbaşı, Karacaağaç, Doğancılar ve Kırıklar'ı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu’na Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Deniz Yücel, İsmail Hakkı Bekiroğlu, Sabriye Özdemir ve Aydoğan Hepdemirgil ile Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül de eşlik etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisine yöneltilen soruları samimiyetle cevapladı. 

“Köylünün ekonomisi bozulmasın istiyoruz”

Yarımada’da başlatacakları ve köylerde yaygınlaştırılmasını planladıkları “köy pazarları” konusunda bilgi veren Başkan Aziz Kocağlu, köylünün kendi malını perakende olarak satabileceği ve ürününü daha iyi değerlendirebileceği yeni pazar yerleri oluşturmaya önem verdiklerini söyledi.

Köy tüzel kişiliği mallarından belediyelere devrolunanların aynı eskisi gibi köylü tarafından kullanılmaya devam edilmesi için kooperatif formülünü uygulamak istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:“Köylü eskisi gibi kullansın, ekonomisi bozulmasın diye çalışıyoruz. Tabii bunun da bir kuralı var: Buca köyleri bir kooperatif kuracak. Yasal sıkıntı olmadığı müddetçe, köylü eskiden kullandığı araziyi yine aynı şekilde kullansın, geçinsin istiyoruz. Yasa çıktığından beri bizim bakışımız bu. Bundan da taviz vermedik. Biliyorsunuz, bunlar köy tüzel kişiliğinin malıydı. Yasa ile alındı; Buca Belediyesi'ne ya da Büyükşehir Belediyesi’ne verildi. Bazıları da Diyanet’e, Sağlık Bakanlığı’na verildi. Biz köy zamanında kurulan düzenin aynı şekilde devam etmesini istiyoruz, bakış açımız bu. Biliyorsunuz, İl Özel İdaresi mallarının belediyeye devri için de dava açtık. Sonucu bekliyoruz."

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber