Aralık

Engelli “haklarını” öğrendiler

Engelli “haklarını” öğrendiler

Engellileri sosyal hayata kazandırmak ve karşılaştıkları zorlukları çözmek için toplumu harekete geçirmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Gençler-Engelliler El Ele Projesi” halka halka büyüyor.

Projede yer alarak eğitimden geçen gönüllü gençler, engelli kardeşleri ile çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor. Son olarak projede yer alan gönüllü öğrenciler, engelliler ve aileleri, “Engelli Hakları” konusunda eğitim aldı.

Engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı uygulamaların önemine değinen Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Avukat Ufuk Özen, engelli haklarına ilişkin bilgiler verdi.

Daha sonra Karşıyaka’da bulunan Latife Hanım Köşkü Anı Evi’ni de ziyaret eden proje ekibi,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği mekanları büyük bir ilgiyle gezdi.