Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Aralık

Büyükşehir’den Seferihisar açıklaması: “Ağaç kesmedik, dikiyoruz”

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir’den Seferihisar açıklaması: “Ağaç kesmedik, dikiyoruz”
Büyükşehir’den Seferihisar açıklaması: “Ağaç kesmedik, dikiyoruz”
Büyükşehir’den Seferihisar açıklaması: “Ağaç kesmedik, dikiyoruz”
“Seferihisar Meydan Projesi’nde kesilen tek bir ağaç yok. Sadece şiddetli fırtınada bir çam ağacı devrildi. Onu da tutanak altına aldık. Projede mevcut ağaçları koruduğumuz gibi 64 tane de ilave ağaç dikiyoruz.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı’nın “Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Meydan Projesi kapsamında bölgedeki ağaçları kesiyor” şeklindeki iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Belediyemiz tarafından yürütülen Seferihisar Kültür Merkezi ve Çevre Düzenlemesi işi, mevcut ağaçların korunması ve öneri ağaçların dikilmesi planlanarak projelendirilmiştir. Söz konusu 12 bin 500 metrekare alanda rölevesi alınıp (Çap, büyüklük ve cinsinin kayıt altına alınması) korunan 3 adet kavak, 2 adet defne, 1 adet limon, 1 adet zeytin, 1 adet mimoza, 44 adet çam, 5 adet palmiye, 24 adet dut, 1 adet çınar ve menşei belli olmayan 1 adet ağaç olmak üzere toplam 83 ağaç projede işlidir. Ve söz konusu proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından 64 tane daha ağaç dikilmesi planlanmaktadır. Ancak geçtiğimiz Salı gecesi (09.12.2014) çıkan şiddetli fırtınada bir çam ağacımız devrilmiş ve bu durum Büyükşehir ekipleri tarafından Seferihisar Belediyesi’ne bildirilmiştir. Ağacın köklerinin zayıf olması nedeniyle yeniden dikilemeyeceği tesbit edilince, bu durum Seferihisar Belediyesi çalışanları tarafından ekteki tutanakla tespit edilerek alandan kaldırılmıştır. Bu olay dışında, proje alanındaki ağaçların kesilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir. Aksine projede işli olan mevcut ağaçlarla birlikte yeşil doku daha da artırılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber