Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Aralık

Neye niyet, neye kısmet!

TÜMÜ PAYLAŞ

Neye niyet, neye kısmet!
Neye niyet, neye kısmet!
Çocukluğunda ünlü bir futbolcu olma hayalleri kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ahmet Beyaztoprak, hiç ummadığı bir alanda zirveye ulaştı. Yıllar önce bir arkadaşının ısrarıyla judo salonuna uğrayan Beyaztoprak, “O gün, 6 Türkiye şampiyonluğu ve birçok uluslararası madalyayla süslenen bir kariyerin ilk adımını atacağımı bilmiyordum” diye konuştu.

Türk judosunun yükselen yıldızı Ahmet Beyaztoprak’ın spor yaşamı ilginç bir tesadüfle başladı. Birçok yaşıtı gibi onun da hayallerini futbol topu ve yeşil sahalar süslüyordu. Ancak bir gün yolu arkadaşının ısrarıyla judo salonuna düşen Ahmet’in yaşamı o andan itibaren bambaşka bir yöne girdi. Salondaki eğitmenler, sahip olduğu büyük yeteneği daha ilk günden keşfetti. Futbolla ilgili planlar yerini bir anda judoya terk etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında yeteneğini kısa sürede geliştirdi; ardından madalyalar, şampiyonluklar birbirini kovaladı.

2002 yılından bu yana judo yapan 21 yaşındaki Ahmet Beyaztoprak, 6 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliğinin yanı sıra iki kez de uluslararası arenada kürsüye çıktı. Genç sporcu “7 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyespor ailesinin bir ferdiyim. Bu kulübün bir üyesi olmaktan her zaman büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.

Futbolla ilgili düşüncelerini çok gerilerde bırakan Ahmet Beyaztoprak’ın hayallerini bugünlerde ise olimpiyat madalyası süslüyor. 2016 Brezilya Olimpiyatları için çok zorlu rakiplerinin bulunduğunu ve önünde yeterli bir hazırlık dönemi olmadığını söyleyen genç judocu, “Ancak 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılacağıma inanıyor ve bunun için çalışıyorum” dedi. Daha önce Antalya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Kupası’nda ikincilik kürsüsüne çıktığını, Bosna Hersek’teki Büyükler Judo Şampiyonası’nda ise 60 kg’da gümüş madalya kazandığını kaydeden Ahmet Beyaztoprak, gelecekten umutlu: “Tüm gücümle çalışıp, hazırlanıyorum. Her gün ekstra antrenmanlar yapıyorum. Hedefim, Tokyo’da bayrağımızı göndere çektirmek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber