Aralık

“Bu dostluk 600 yıllık, kolay yıkılmaz”

“Bu dostluk 600 yıllık, kolay yıkılmaz”
Görevine yeni başlayan Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan tarafından karşılanan Michalski’ye ziyarette Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyla Borovalı da eşlik etti. Türkoloji mezunu olan ve daha önce iki kez Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği görevinde bulunmuş Michalski, konuşmasını Türkçe yaptı. Başkonsolos, 2014 yılının Türkiye – Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yılı olduğunu belirterek, “Bu güzel bir şey. Devletler arasındaki ilişkileri diplomatlar, siyasetçiler düzenler. Ancak iki ülke insanının iletişimi, birbiri arasında sadakati yoksa ilişkiler zayıf kalır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bugüne kadar bu ilişkinin gelişmesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğinin devamını sağlamak, en iyi ufuklara uçmak istiyoruz. İzmir havasının da bunu kolaylaştıracağını, İzmir’in dinamizminin buna katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan da Polonya ile Türkiye arasındaki bağın çok güçlü olduğunu belirterek, 600 yıllık dostluğun pekişmesi için İzmir’de birçok etkinlik düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.