Aralık

“Can kulağıyla” dinlediler

“Can kulağıyla” dinlediler
İzmir’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin temsilcilerinden oluşan bir heyet, “Dünya Engelliler Günü nedeniyle” İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile birlikte Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, ESHOT Genel Müdürü ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek, Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Akkın, İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş, İzmir Metro Genel Müdürü ve İZBAN Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serpil Kesin ve Ulaşım Dairesi Başkanı Fidan Aslan’ın ağırladığı heyet, engelli yaşamına ilişkin karşılaştıkları sorunları bürokratlarla paylaşma imkanı buldu. Ziyarette özellikle ulaşım, fiziki düzenleme, engellilere yönelik imar düzenlemeleri konularında istekler dile getirildi. Talepleri dikkatle dinleyen Büyükşehir Belediyesi bürokratları önerileri tek tek not aldı.

Önümüzdeki yıllarda sorunların çok azaldığı engelliler günlerinde bir araya gelmek istediklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Bu konuda elimizden geleni yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda “Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı” yöneticileri ile Ergün isimli öğrenci, günün anısına, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun bulunduğu kendi el emekleri olan bir tabloyu armağan etti.