Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Aralık

Büyükşehir Davası’nda yeni süreç

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir Davası’nda yeni süreç
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve belediye bürokratlarının 2011 yılından bu yana sanık olarak yargılandığı dava, Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor. 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Büyükşehir Belediyesi avukatları söz konusu yargılamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu dile getirdi. 10 Mart’a ertelenen duruşma sonrası açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “Bu dava İzmir’in başında Demokles’in kılıcı gibi sallanıyor” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 129 kişinin yargılandığı davasının 7.duruşması gerçekleştirildi. Duruşmada söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, “Biz bu yargılamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu daha önce de ifade ettik. Türkiye’de eşine benzerine az rastlanacak bir süreç yaşandı. Bir yanda özel yetkili mahkemeler, diğer yanda terör mahkemeleri vardı. Bir de normal ağır ceza mahkemeleri görevine devam etti. Yani üç çeşit ağır ceza mahkemesi oluştu. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle kovuşturması yapılanlar hariç diğerleri hiç kovuşturma olmayan davalarda toplanan deliller yok sayıldı. Burada iki durum vardır. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi bu konuda yapılan itirazı haklı buldu. Mahkemenin bu konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi de sizin mahkemeniz için önemlidir. Biz de dosyamızın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini istiyoruz” dedi.

Avukat Ercan Demir, belediye bürokratlarının yargılandığı ilk dönemde yapılan başvurunun sonuçlandığını da belirterek, “Bu soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları ile ilgili yaptığımız şikayet vardı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu soruşturmayı yürüten savcılar hakkında idari soruşturma açılmasına karar vermiştir. Bu da önemli bir durumdur” diye konuştu. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti bir sonraki duruşma tarihini 10 Mart olarak belirledi.

Gerçeği dünya alem biliyor
Duruşma sonrası açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:
Avukatımız Ercan Demir’in verdiği dilekçe çerçevesinde İstanbul 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nin bizim davamızla da örtüşen delillerin kabul edilmemesi konusunda Anayasa Mahkemesi’ne müracaatının ve bu müracaatın kabul edilip edilmediğinin öğrenilmesi için davaya ara verildi. 10 Mart 2015 tarihine ertelendi. Şimdi süreci bekleyeceğiz, başka yapacak bir şeyimiz yok. Avukat arkadaşlar bu durumu iyi bir gelişme olarak değerlendiriyor. Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karara göre bu işin yönü bizim lehimize değişir diye umuyorum. Zaten yapılan işin ne olup olmadığını artık dünya alem biliyor ama beraat edinceye kadar buraya geleceğiz.
Başkan Aziz Kocaoğlu HSYK’nın soruşturmayı yürüten savcılara ilişkin soruşturma kararı hakkında ise şöyle konuştu: “Hayatta er geç doğrunun haklılığı ispat edilir. Arkadaşlarımızla birlikte büyük sıkıntılar çektik. Başımızda bu mahkeme ‘Demokles’in kılıcı’ gibi sallanıyor! Savcılar hakkında soruşturma açılmasına karar verilmesi bizim davanın başından beri söylediklerimizin tescili oluyor. Yine davanın seyri ve bizim masumluğumuz açısından iyi bir gelişme olduğunu düşünüyorum.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber