Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Kasım

Büyükşehir’den Aliağa’ya “çifte” müjde

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir’den Aliağa’ya “çifte” müjde
Büyükşehir’den Aliağa’ya “çifte” müjde
Büyükşehir’den Aliağa’ya “çifte” müjde
Büyükşehir’den Aliağa’ya “çifte” müjde
Büyükşehir’den Aliağa’ya “çifte” müjde
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı’ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak.  Aliağa’ya kurulacak tesis, Büyükşehir’in çevre yerleşimlerde Foça’dan sonraki ikinci içme suyu arıtma tesisi olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Aliağa’nın nüfus artışına paralel gelecek yıllarda oluşabilecek su ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti.

PETKİM tarafından işletilen Güzelhisar Barajı’ndan aldığı su miktarını artırmak amacıyla bir protokol imzalayan İZSU, barajdan alınan saniyede 70 litre su miktarını 300 litreye yükseltirken, Aliağa’da kapasitesi yetersiz kalan mevcut içme suyu arıtma tesisinin yerine de yeni bir içme suyu artıma tesisi yapma kararı aldı. Mevcut içme suyu arıtma tesisinin bulunduğu 24 bin 360 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesis, saniyede 300 litre suyu arıtacak kapasitede olacak. Uygulama projeleri ihalesini tamamlayan İZSU, projeyi 380 günde teslim alarak yapım ihalesine çıkacak. Tesis, dağıtım yapısı, havalandırma havuzları, debi ölçüm odası, hızlı karıştırma, yavaş karıştırma, durultucu üniteleri, hızlı kum filtresi ve depo ünitesinden oluşacak.

Aliağa ilçesinin su ihtiyacını kuyulardan ve Güzelhisar Barajı’ndan gelen suyla karşıladıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, nüfus artışına paralel kentin artacak su ihtiyacını karşılamak ve kuyuları dinlendirmek için bir çalışma yaptıklarını belirterek, “PETKİM’in ihtiyacı olan sanayi suyunu karşılama amacıyla kurulan bu barajdan, DSİ ile yapılan protokol doğrultusunda Aliağa Belediyesi’ne saniyede 70 litre içme suyu tahsisi yapılıyordu. Şimdi PETKİM ile yaptığımız protokol gereği, barajda su olduğu zamanlarda saniyede 300 litre su alabileceğiz. PETKİM tesisleri içinde yer alan ve 2006 yılında İZSU’ya devredilen içme suyu arıtma tesisinin yerine de modern ve yüksek kapasiteli bir içme suyu arıtma tesisi yapacağız” bilgisini verdi..

Foça’ya bir benzeri yapılacak
İZSU, yeraltı sularında yaşanabilecek muhtemel kirlenmelere karşı, Foça ve Yeni Foça ile Menemen’in Maltepe ve Seyrek mahallelerini besleyen kuyu suları için arıtma tesisi kurmaya hazırlanıyor. Yeni Foça’da yer alan Gerenköy Mahallesi’nde kurulacak içme suyu arıtma tesisinde, bölgedeki 20 kuyunun suyu arıtılacak. 180 bin metrekarelik alanda kurulacak tesis, günde 30 bin metreküp suyu arıtacak kapasitede olacak. Tesisin uygulama projeleri tamamlanmak üzere. İZSU, projelerin teslim alınmasının ardından yapım ihalesine çıkacak.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber