Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Kasım

Onlar artık “girişimci”

TÜMÜ PAYLAŞ

Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
Onlar artık “girişimci”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğiyle yürüttüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’, kendi işinin patronu olmak isteyen İzmirlileri “Girişimci” yaptı. 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, sertifikalarına törenle kavuştu.

Kısa adı İZMEB olan Meslek Edindirme ve Beceri Kursları ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere, dileyen İzmirlilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine önemli katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da KOSGEB işbirliğiyle sürdürdüğü ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitimlerini tamamlayan 227 kursiyere sertifikalarını dağıttı. Bayraklı’daki Ord. Prof. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı'nda düzenlenen törende “kendi işinin patronu olmak isteyenlerin” yararlandığı ücretsiz kurslara katılanları kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz  Kocaoğlu, Halk Eğitim Merkezleri ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları işbirliğine değinerek, "Ama eğitim sistemimizdeki belli sorunlar bizi başka yönlere itiyor. Daha yoğun bir eğitim ile ortaokul ve lise mezunu çocuklarımızı gerçek anlamda bir meslek sahibi yapmak için uğraşıyoruz" dedi.

Girişimci gençlere kapı açıyoruz
2009-20014 stratejik planında belirledikleri Kent Koleji’ni restorasyon çalışmaları süren eski DGM binasında konuşlandıracaklarını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, yeni binalara geçtiklerinde burada seri şekilde eğitim yapacaklarına vurgu yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Bu eğitimleri üniversitelerimiz ile birlikte vereceğiz. Bu konuda Ege Üniversitesi ile protokol imzaladık, diğer üniversitelerimiz ile de imzalıyoruz. Yine Halk Eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bu projeleri sürdüreceğiz. Her şeyden önemli olan, bunu işadamlarımız ve sanayicilerimiz ile birlikte yapıyor olmamız. Sanayiciye, ayakkabı sektörüne ne lazım? Otellere, hastanelere ne lazım?  Hangi özelliklerde eleman lazım? Bunun için Kent Koleji’ni kurduk ve yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Girişimcilik kurslarının şu anda devam ettiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Elbette sadece meslek edindirerek iş bulmamız yeterli olmuyor. O nedenle risk almak isteyen, kendi işlerini kurmak isteyen, hayal eden, elini taşın altına koyan, yüreğini koyarak girişimci olmak isteyen gençlerimize kapı açmak da bizim için önemli. Bu projenin anlamı budur" dedi.

KOSGEB işbirliği
Girişimcilik kurslarından şu ana kadar 227 kursiyerin eğitim aldığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, bunlardan 34  tanesinin işyerini kurduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bir işe koyulurken eğer sağlıklı adımlar atılmazsa, finans, eğitim, muhasebe bilgin olmazsa, yaptığın işle ilgili donanımın eksik olursa çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Birincisi kaynak israfı ile karşılaşıyorsunuz. Bu işin para tarafı. Ama başaramamış, gönlü kırık bir gencimiz ile karşı karşıya kalmak daha kötüsü. Bu eğitimin en önemli faydası  bunun önlenmesi, hata yapma payını minimuma indirmek. KOSGEB ile bunu başarmak istiyoruz.

Önce hayal etmek lazım
Törende söz alan ilk grup kursiyerlerinden Onur Yukaruç, uzun yıllar hizmet sektöründe çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdiğini ve İzmir Büyükşehir  Belediyesi'nin kurslarına katılarak sertifikasını alıp kendi işyerini kurduğunu belirtti. Bunun kendisi için hayatının en önemli adımlarından biri olduğunu  vurgulayan Yukaruç, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve KOSGEB yetkililerine teşekkür etti.
KOSGEB  Kuzey Hizmet Birimi Müdürü Oğuz Kılınç ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinden oluşan bu programdan dolayı çok  mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Girişimciliğin hayal ile başlayan bir süreç olduğunun altını çizen Kılınç,"Girişimci risk alabilme kabiliyetine sahip olmalı. Bir işletmenin kurulması demek, hayallerin hayata geçmesi demek. Bu eğitimleri alarak işletmelerini kuran arkadaşlarımız, inanıyorum ki daha sağlam adımlarla yürüyeceklerdir" şeklinde konuştu.

Nasıl girişimci oluyorlar?

KOSGEB Kuzey Hizmet Birimi’nin (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) kredi desteğinden yararlanmak için ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni tamamlamak şartı aranıyor.

Önce ‘Girişimcilik testi’ne tabi tutulan ve söz konusu testten 70 ve üstü puan alanlar mülakata davet ediliyor. Mülakatta yapılan değerlendirme sonucunda, seçici kurulun uygun gördüğü adaylar kursa katılmaya hak kazanıyor. KOSGEB mevzuatına göre yürütülen eğitim programındaki derslere “devam zorunluluğu” bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’taki Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda verilen eğitimler, toplam 70 saat (9 gün) sürüyor. 30 kişiyle sınırlı olan kurslarda ‘Girişimcilik özelliklerinin sınanması’, ‘İş fikri geliştirme ile ilgili yaratıcılık egzersizleri, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: pazar araştırması ve pazarlama planı hazırlama’, ‘Atölye Çalışması: Pazar araştırması ve pazar planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri: Yönetim planı ve üretim planı hazırlama’, ‘Atölye çalışmaları: Üretim planı ve yönetim planı hazırlama’, ‘İş planı kavramı ve öğeleri kapsamında finansal plan’, ‘Atölye çalışmaları kapsamında finansal plan’ ile ‘İş planı yazımı ve sunumunda dikkat edilecekler hususlar’ başlıklarında eğitim veriliyor.




TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber