Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Kasım

Ruhsat “Adamına göre” değil “yasalara göre” verilir

TÜMÜ PAYLAŞ

Ruhsat “Adamına göre” değil “yasalara göre” verilir
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere’deki 2 akaryakıt istasyonu için “çifte standart” uygulandığı iddiasına yanıt verdi. Yerel bir gazetenin ortaya attığı “Narlıdere’de 2 ayrı girişimci, 2 farklı yerde LPG ve akaryakıt istasyonu kurmak için Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etti. CHP’li olanın LPG istasyonuna ruhsat hemen verildi. AK Partili’nin etrafında bina olmayan arazisine ise ruhsat çıkmadı” iddiası karşısında yazılı bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şu bilgileri aktardı:

Narlıdere 8 pafta, 21 ada, 10 parselin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda ‘Akaryakıt Tesis Alanı’ olarak belirlenmesine ilişkin talep, söz konusu alanın Şehitlik Kavşağı’na yakınlığı, trafik yoğunluğunu artırıcı ve yeşil alanı azaltıcı nitelikte olması ve Narlıdere Kaymakamlığı’nın yazılı itirazı gerekçeleriyle, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 08.06.2009 sayılı kararıyla uygun görülmemiştir.

Mithatpaşa Caddesi No: 237 Narlıdere adresinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonuna ise İzmir Valiliği Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafından 1981 yılında 2. sınıf GSM ruhsatı düzenlenmiştir. İşletmeye ait Vilayet Trafik Komisyonu kararı ve bu kapsamda düzenlenmiş UKOME kararı mevcuttur. Dönemin mevzuatına göre ruhsatlandırılmış olan ve ruhsat verilme koşullarını koruduğu saptanan istasyona, kazanılmış hakları çerçevesinde, 2006 yılında, akaryakıt istasyonu ve oto yıkama faaliyeti olarak 2. sınıf GSM ruhsatı düzenlenmiştir. ‘Mevcut ruhsatlı ve lisanslı istasyonlarda plan şartı aranmaksızın LPG kurulumuna ilişkin’ Meclis kararı kapsamında ‘LPG ilavesi’ için başvuran işletmenin tank ve pompa değişimine izin verilmiştir.

Yapılan her iki işlem de yasalar ve mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, söz konusu haberde iddia edildiği gibi ‘adamına göre” muamele ya da ‘partizanlık’ yapması asla söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur
.”
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber