Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Kasım

Büyükşehir’den, kavşaklara “Egzoza dayanıklı” ağaç

TÜMÜ PAYLAŞ

Büyükşehir’den, kavşaklara “Egzoza dayanıklı” ağaç
Büyükşehir’den, kavşaklara “Egzoza dayanıklı” ağaç
Büyükşehir’den, kavşaklara “Egzoza dayanıklı” ağaç
Büyükşehir’den, kavşaklara “Egzoza dayanıklı” ağaç
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları’ndan devraldığı 2 milyon 155 bin metrekarelik alana fıstık çamı gibi egzoz dumanına dayanıklı çeşitli türlerde toplam 13 bin 500 adet ağaç dikti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile imzaladığı protokol çerçevesinde sorumluluğu Karayolları’ndan belediyeye geçen toplam 2 milyon 155 bin metrekarelik yeşil alandaki bakım ve onarım çalışmalarını periyodik olarak sürdürüyor. 22 adet kavşak ile kavşak kollarının bakım ve peyzaj düzenlemelerini üstlenen Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, söz konusu alanlara başta fıstık çamı olmak üzere egzoz dumanlarına dayanıklı, nefes aldıran, kentin yeşil dokusunu artıran çeşitli türlerde 13 bin 500 adet ağacın yanısıra 10 bin 100 adet çalı, 10 bin 300 adet yer örtücü, sarılıcı ve soğanlı bitki dikti, yaklaşık 9 bin metrekare alanda ise çim zemin uygulaması gerçekleştirdi.

Kavşaklara yeni çehre
Kent içindeki 2 milyon 155 bin metrekarelik yeşil alanda, 200’den fazla personelle budama, ot temizliği, moloz ve budama artığı kaldırma, bitki çanaklarının açılması ve bitki dikimi gibi çalışmalar yapan Büyükşehir, görüntü kirliliğini ortadan kaldırdığı kavşakların yeni bir çehreye bürünmesini sağlıyor. Ekipler, büyük ölçekli kavşaklarda su kaynaklarının azlığı, yıllık yağış ve nem ortalamalarını göz önüne alarak susuz plantasyon tekniğini uygulayarak 2 yaş üstündeki fıstık çamı fidanları dikiyor; sulama olanağı daha kolay olan küçük ölçekli alanlarda ise peyzaj uygulamaları yapıyor.

Özenli çalışma
Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Balçova Köprülü Kavşağı’nda 197 bin metrekare alanda Kıbrıs akasyası ve okaliptüs türleri ağırlıklı olmak üzere 500 ağacın budamasını yaptı. Otogar Köprülü Kavşağı’nda 290 bin 250 metrekare alanda zemin temizliği ve alan hazırlığı yapan ekipler, 586 adet fıstık çamı, 100 adet mavi servi ve 194 adet tesbih ağacı dikti. Sasalı Köprülü Kavşağı’ndaki 55 bin metrekare alanda 74 adet, Karşıyaka Köprülü Kavşağı’nda da yaklaşık 96 bin metrekarelik alanda 69 adet mavi servi ağacı dikimi yapan ekipler, Çiğli Köprülü Kavşağı’nda ise 250 bin metrekare alanda iş makinesi ile toprak serimi ve zemin düzeltme çalışması yaptı. Çalışmalar çerçevesinde, Hamdi Dalan Kavşağı’nda 27 bin 200 metrekare alanda zemin temizliğinin ardından 200 metrekare alana çim seren ekipler, Bornova Kavşağı’nda 69 bin 280 metrekare alanda da batı çınarı ile fıstık çamları dikti. Ekipler bunların yanısıra, Atakent Kavşağı’nda 60 bin metrekare alanda yine fıstık çamı, kara servi ve dut ağacı ile bin adet zakkum dikimi gerçekleştirdi. Gaziemir Kavşağı’nda 141 bin 775 metrekare alanda 82 adet fıstık çamı diken ekipler, Ege Üniversitesi Kavşağı ile Bornova Viyadüğü’nde ise yaklaşık 53 bin metrekarelik alanda toprak sıyırma ve serimi ve ağaç çanaklarının açmaya devam ediyor.

22 adet kavşak
Büyükşehir Belediyesi’nin protokolle bakımını üstlendiği yeni alanlar şöyle: Narlıdere Kavşağı, Balçova Köprülü Kavşağı ve Balçova Viyadüğü, Limontepe Kavşağı, Uzundere Kavşağı, Gaziemir Kavşağı, Buca Kavşağı, Dokuz Eylül Kavşağı, Otoyol Kavşağı, Pınarbaşı Kavşağı, Otogar Köprülü Kavşağı, Sanayi Kavşağı, Ege Üniversitesi Köprülü Kavşağı ve Bornova Viyadüğü, Bornova Kavşağı, Bayraklı Kavşağı, Onur Mahallesi Kavşağı, Karşıyaka Köprülü Kavşağı, Körfezkent Kavşağı, Çiğli Köprülü Kavşağı, Atakent Köprülü Kavşağı, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı ile Sasalı Köprülü Kavşağı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber