Kasım

Ne senden geçeriz Atam, ne senin eserinden!

Ne senden geçeriz Atam, ne senin eserinden!
“Mustafa Kemal’in şehri” İzmir, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Ata'ya Saygı Yürüyüşü'yle Atatürk’ü andı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir konuşma yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Unutturmaya çalışanlara inat, biz Atamızı tüm benliğimizle hissediyor, anlıyor ama en çok da özlüyoruz” dedi.

İzmirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen 'Ata'ya Saygı Yürüyüşü'nde buluştu. Alsancak Limanı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşün finalinde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirliler'in Atatürk'e olan özlem dolu duygularına tercüman oldu.

İzmir'in “bağımsızlığık ve direniş destanımızın simge kenti” olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ü hasret, sevgi, saygı ve minnetle andıklarını belirterek, “Bizimkisi, 76 yıldır bitmeyen, aksine her geçen yıl biraz daha büyüyen büyük bir özlem. Atamızın bize bıraktığı bu büyük mirası, Cumhuriyet ve devrimlerini titizlikle korumak, geliştirmek ve tıpkı O'nun yaptığı gibi gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz” dedi.

Özlüyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
Sevgili Atam, bizler seni hiç görmedik. Hani demiştin ya, beni görmek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu kafidir diye... Unutturmaya çalışanlara inat, biz seni tüm benliğimizle hissediyor, anlıyor ama en çok da özlüyoruz. Kentimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için çalışırken gösterdiğin yoldan sapmayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz" diye konuştu.
Başkan Kocaoğlu, konuşmasını, Behçet kemal Çağlar’ın Nöbetçi Millet şiirinden şu dizelerle tamamladı:
“İsterse hayat zehrolsun; isterse kurşun düşsün yanımıza, belimize/ İsterse geçinmek için bir dilim kuru ekmek geçmesin elimize/ Dünya düşsün peşimize, yer sarsılsın yerinden../ Ne senden geçeriz Atam, ne senin eserinden!
"
Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından sahnelenen Kurtuluş Destanı konulu tiyatral gösteri, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.