Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Kasım

Tekrarı yok bunun!

TÜMÜ PAYLAŞ

Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
Tekrarı yok bunun!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeniden Sinematek’ gösterimlerine bu ay ‘Büyüme Sancısı’ temasıyla James Dean, Natalie Wood, Ryan O'Neal ve Valeria Golino gibi ünlü sanatçıların unutulmaz filmleriyle devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sinemaseverlerden büyük ilgi gören ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleri, Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki yazlık gösterimlerinin ardından Kasım ayıyla birlikte kışlık mekanı olan Kültürpark İzmir Sanat’a taşındı. Kaliteli film izlemek isteyenler, Cuma akşamları Büyük Salon’da saat 20.00’de gerçekleşecek ücretsiz etkinlikle sinemaya damga vuran önemli yapımları izleme şansı bulacak. Yeniden Sinematek’in bu ayki teması ‘Büyüme Sancısı’.

James Dean hayranları kaçırmasın
Dünya sinemasına damga vuran kült filmlerin gösterildiği Yeniden Sinematek gösterimleri Kasım ayında ‘Asi Gençlik’ ile başlayacak. 7 Kasım 2014 Cuma günü gösterilecek, orijinal adı ‘Rebel Without A Cause’ olan film, Gösterime girdiği 1955 yılında büyük ses getirmişti. Nicholas Ray’in yönettiği James Dean, Natalie Wood ve Sal Mineo’nun başrollerinde yer aldığı filmin senaryosu ise Stewart Stern, Irving Shulman ve Nicholas Ray tarafından kaleme alınmış. Filmde, büyümenin getirdiği sorunlarla boğuşan, isyankar bir genç olan Jim’in yeni taşındığı kasabada tanıştığı kendisi gibi sorunlar yaşayan Judy ile olan hikayesi anlatılıyor. Dönemin orta sınıf Amerikan gençliğinin gerçekçi bir portresini çizen film gençlik, ahlak, Amerikan aile yapısı ve kuşak çatışmaları üzerine önemli yorumlar yapıyor.

Hayali arkadaşı Süperman
14 Kasım 2014 Cuma gününün filmi ‘Çantadaki Kriptonit’ (La Kryptonıte Nella Borsa). Valeria Golino, Cristiana Capotondi, Luca Zingaretti, Libero de Lienzo, Fabrizio Gifuni ve Luigi Catani’nin başrollerini paylaştığı filmin yönetmeni ise Ivan Cotroneo. 2011 İtalya yapımı filmin senaryosu Monica Rametta, Ivan Cotroneo ve Ludovica Rampoldi’ye ait. Film, 1973 yılında Napoli’de geçiyor. Kalabalık bir ailede büyüyen 9 yaşındaki Peppino Sansone’nun hayatı, Süperman olduğuna inanan kuzeni Gennaro’nun ölümüyle değişir. Zor zamanlarında Peppino’nun hayalini gören Peppino, değişik güçleri olan bu hayali arkadaş sayesinde yetişkinlerin dünyasına ve kendi ailesinin maceralarına yaklaşmayı başarır.

Umudu kerkenezde buldu
Yeniden Sinematek’in 21 Kasım 2014 Cuma tarihli gösteriminde ise, perdeye orijinal adı ‘Kes’ olan ‘Kerkenez’ adlı film yansıyacak. Ken Loach’ın yönettiği filmin oyuncuları David Bradley, Brian Glover, Freddie Fletcher, Colin Welland ve Lynne Perrie. Barry Hines’in kitabından Ken Loach, Barry Hines ve Tony Garnett tarafından senaryolaştırılan film 1969 İngiltere yapımı. Genç yaşında hayatında bulunan herkesle problemi olan ve boş vermişlik içinde başı bir türlü beladan kurtulmayan Billy, aradığı umudu bir ağaçtaki yuvada bulduğu kerkenezde bulur. Sınıf farklılıklarına gönderme yapan filmde 16 yaşındayken rol alan David Bradley, ‘Umut Vaat Eden Oyuncu’ kategorisinde BAFTA Ödülü aldı.

Küçük oyuncuya Oscar getirdi
Ayın son filmi ‘Ay Beyazdır’ (Paper Moon). 28 Kasım 2014 Cuma günü gösterilecek 1973 ABD yapımı filmin başrollerinde Ryan O'Neal, Tatum O'Neal ve Madeline Kahn yer alıyor. Peter Bogdanovich’in yönettiği film, Joe David Brown’in kitabından Alvin Sargent tarafından senaryoya uyarlanmış. Film, kurnaz ve sevimli bir dolandırıcı olan Moses Pray ile yanına aldığı yetim Addie’nin çıktıkları Kansas yolculuğunda eğlenceli ama nevrotik Trixie Delight’in de aralarına katılmasıyla başlarına gelen olaylar anlatılıyor. 10 yaşındayken rol aldığı filmde küçük oyuncu Tatum O’Neal, güçlü oyunculuğuyla Oscar ve Golden Globe ödüllerinin yanısıra çok sayıda ödülün sahibi oldu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber