Kasım

Bu kez “turuncu” olacak

Bu kez “turuncu” olacak
Meme kanserine dikkat çekmek için geçtiğimiz günlerde tarihi Saat Kulesi’ni pembe renkte ışıklandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Lösemili Çocuklar Haftası’nda farkındaklık yaratmak için yarın akşam da (7 Kasım Cuma) kuleyi turuncu renkte ışıklandıracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2–8 Kasım tarihleri arasında dünya genelinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında farklı bir etkinliğe imza atarak farkındalık yaratacak. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 350 bin, Türkiye’de ise her yıl 1000’i çocuk olmak üzere 4 bin 500 kişiyi pençesine alan hastalığa dikkat çekebilmek amacıyla, Konak Meydanı’ndaki Tarihi Saat Kulesi’nin ışıkları Büyükşehir Belediyesi tarafından löseminin farkındalık rengi “turuncu” ile değiştirildi. Normal günlerde sarı renkte ışıklandırılan İzmir’in simgesi, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında yarın akşam (7 Kasım Cuma) turuncu renge bürünecek.

Tarihi Saat Kulesi 17 Kasım Pazartesi günü ise, bu kez Dünya Prematüre Günü’nde farkındalık yaratmak için “mor” renk ile ışıklandırılacak. Büyükşehir Belediyesi, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” nedeniyle 31 Ekim Cuma günü Tarihi Saat Kulesi’ni “pembe” renkle ışıklandırmıştı.