Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Kasım

“Keyfi bir tutum yok, yasayı uyguluyoruz”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Keyfi bir tutum yok, yasayı uyguluyoruz”
“Keyfi bir tutum yok, yasayı uyguluyoruz”
Engellilerin yaşamının kolaylaştırılması adına Türkiye’ye örnek pek çok proje geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sakatlar Derneği İzmir Şubesi yöneticilerinin “kamuoyunu yanlış bilgilendirme” çabalarına karşı daha fazla sessiz kalmadı. Toplumun engelliler üzerindeki hassasiyetinden yararlanarak gerçek dışı beyanlarla “duygu sömürüsü” yapanların hak ettiği cevabı alması gerektiğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şu açıklamayı yaptı: “Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, Konak Katlı Otopark altında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait 29, 43, 44, 46 numaralardaki 4 ayrı dükkanı ihaleyle kiralamış ve bu durum Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin 31 Mart 2011 tarihli toplantısıyla karara bağlanmıştır. 2014-2015 dönemi için de her bir dükkana 235 TL ile 240 TL arasında değişen (emsal dükkanlara oranla çok daha düşük) bedeller saptanmıştır. Dernek yöneticileri de, kendilerine bildirilen bu bedelleri kabul ederek kira sözleşmesine imza atmıştır. Ancak bugün gelinen noktada, Türkiye Sakatlar Derneği, Büyükşehir Belediyesi’ne olan 28 bin TL tutarındaki kira borcunu ödemeyi kabul etmemektedir. İmza attıkları kira sözleşmesinin gereklerini yerine getirmeyerek ödemelerini yapmayan dernek yöneticileri, bu yetmiyormuş gibi, Belediyemizi ‘engellileri yalnızlığa iten’ bir kurum olarak göstermeye çalışmakta ve gerçek dışı beyanlarla duygu sömürüsü yapmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin böylesine ağır bir ithamı kabul etmesi söz konusu değildir. Belediyemiz, ihale ile kiralanmış gayrimenkullerin kira bedellerini tahsil etmekle yükümlüdür. Yapılanlar ‘keyfi’ değil, kanuni bir zorunluluktur.

Duygu sömürüsüne dikkat!
İzmir Şehit Aileleri Derneği eski başkanı Yavuz Alphan üzerinden başlatılan polemik de ayrıca manidardır. Sayın Alphan’ın da çok iyi bildiği gibi, Belediyemiz şehit aileleri ve gazilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmamış; gerek nakdi, gerek gıda ve yakacak, gerekse de çocuklar için kırtasiye seti ve bot yardımlarıyla her zaman onların yanında olmuştur. Şehit ve gazi derneklerimize, talepleri doğrultusunda yemek yardımı sağlanmaktadır. Engelli yardımlarımız kapsamında, evrak bazında uygunluğu olan şehit aileleri ile gazilerimize akülü tekerlekli sandalye, manuel tekerlekli sandalye, hasta yatağı, hasta bezi ve görme engelli bastonu destekleri verilmektedir. Şehit yakınları ve gazilerimiz için ‘sadece kurul raporundaki şartların karşılanması’ halinde, gelir durumuna ve diğer hususlara bakılmaksızın yardım sağlanmaktadır. Sayın Yavuz Alphan’ın akülü tekerlekli sandalye talebinin karşılanamadığı doğrudur. Ancak bu durum, keyfi bir uygulamadan değil tamamen mevzuattan kaynaklanmaktadır. Belediyemiz bir devlet kurumudur ve ‘Sağlık Kurulu Raporu’ olmayan herhangi bir kişiye akülü tekerlekli sandalye veremez. Bu tür yardımlarımızda Sağlık Kurulu raporu olması ve raporda mutlaka ‘akülü tekerlekli sandalye kullanabilir’ ibaresinin yer alması gerekmektedir. Buna karşılık Sayın Alphan’a Belediyemizce hasta yatağı yardımı yapılmıştır. Her şeyin böylesine ‘net’ olduğu bir olayı Belediyemizi ve Sayın Başkanımızı karalamaya yönelik sistemli bir kampanyaya dönüştürmek isteyenler ‘çok net’ bir şekilde ortadadır. İzmirli hemşehrilerimiz, toplumun engelliler üzerindeki hassasiyetinden yararlanarak gerçek dışı beyanlarla ‘duygu sömürüsü’ yapan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirenlere karşı her zaman uyanık olmalıdır. Saygıyla duyurulur.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber