Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

05
Kasım

“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu

TÜMÜ PAYLAŞ

“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
“Altın Kedi Ödülleri” sahiplerini buldu
15. Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi. Jüri Başkanlığını ünlü yönetmen Tunç Başaran'ın yaptığı yarışmada 12 ödül verildi. Festivalde Serhat Karaaslan’ın “Dondurma” filmi En İyi Yerli Film seçilirken, En İyi Yabancı Film Ödülü ise Azeri yönetmen Sergey Pikalov’un “Sonuncu” filmine gitti.

Türkiye'nin en saygın film festivalleri arasında gösterilen 15. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kapanış galası ve ödül töreni ile sona erdi. Türkiye ve dünya sinemasının önemli isimlerini sinemaseverlerle buluşturan festival, 1 - 5 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. 63 ülkeden bin 93 filmin başvurduğu festivalde; finale kalan 30 film “Altın Kedi Ödülü” için yarıştı.

Festivale büyük ilgi
Oyuncu Nur Akdoğan ile Mete Horozoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı gecede konuşan Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmirliler'in festivale büyük ilgi gösterdiğini belirterek gelecek yıl için daha umutlu olduklarını söyledi. Saygı, festivale katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederek plaket verdi. Gecede kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kalkınmasında ve gelişmesinde kültür-sanat festivallerinin öneminin altını çizerek kentin uluslararası tanıtımına katkı koyan festivallere Belediye olarak gereken desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Başkanlığını Türk sinemasının usta yönetmeni Tunç Başaran'ın yaptığı, oyuncu Nilüfer Açıkalın, görüntü yönetmeni Feza Çaldıran, Bremen Film Büro Yöneticisi Klaus W. Becker ve sinema yazarı Gulbara Tolomushova'dan oluşan jüri 12 dalda değerlendirme yaptı.

En İyi Animasyonda dalında "Salkım Sögüt" filmi ile Ethem Onur Bilgiç ödül alırken; En İyi Belgesel dalında ödülü Aydın Kapancı'nın "Fırtına", Mustafa Karakaya'nın "Bir Şehrin Aşırı Acıklı Hikayesi" birinciliği paylaştı.

Umut Veren Genç Oyuncu Ödülünü 4.5 yaşındaki Emmy Vardanyan aldı. Törene katılamayan Vardanyan'ın ödülünü filmin yönetmeni Derya Durmaz aldı. Uluslararası kategoride üç ödül verildi. Birincilik ödülünü "Sonuncu" filmiyle Azeri yönetmen Sergey Pikalov aldı. İkincilik ödülünü "Limon Tutulması" filmiyle Jeremy Rosenstein, üçüncülük ödülünü David Bonneville 'Çingene' filmiyle kazandı.

Ulusal Yarışma Kategorisinde birincilik ödülü "Dondurma" filmiyle Serhat Karaaslan'ın oldu. Karaaslan ödülünü ünlü yönetmen Tunç Başaran'dan aldı. Bu dalda ikincilik ödülünü "Alamor" filmiyle Özer Kesemen, üçüncülük ödülü ise "Kaleka" filmiyle Cem Onur Tunca'nın oldu. Gençlik Ödülü'nün sahibi "Tabu" filmiyle Mehmet İrfanoğlu olurken, Jüri Özel Ödülünü ise "Adri" filmiyle Estibaliz Urresola aldı.

Törenin sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk sinemasının katkılarından dolayı Tunç Başaran'a, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ile birlikte plaket verdi. Geceye ödüllü yönetmenler Mehmet Bahadır Er, Erdem Tepegöz ve Erol Mintaş da katıldı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber