Kasım

Yeni ilçelere Büyükşehir bereketi

Yeni ilçelere Büyükşehir bereketi
Sınırlarına yeni bağlanan 9 ilçeye hizmet için yasal devir işlemlerini beklemeden harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ilçelere son 1 yılda 77.8 milyon TL yatırım gerçekleştirdi.

Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köye hizmet götürebilmek amacıyla yasanın uygulamaya konulacağı Mart 2014’ü beklemeden harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 1 yılda yeni ilçelere rekor düzeyde yatırım yaptı.

Yerel seçimler öncesinde söz konusu ilçe, belde ve köylerde sıkı bir tur programı yaparak geniş katılımlı toplantılar gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu bölgelerdeki ihtiyaçları yerinde tespit ederek tek tek not almıştı. İhtiyaçların aciliyet sırasına göre giderileceğini belirten Başkan Kocaoğlu “Yol haritasını belirleyerek, öncelik sıralamasını doğru yaparak, hep birlikte çalışıp kentimizi kalkındıracağız. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu gelişmeyi siz de hissedeceksiniz. Yeni bağlanan yerlerimizin problemlerini aklıselim içinde çözeceğiz” demişti. Bu toplantıların ardından hemen düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir çok konuda önemli mesafeler aldı. Yasaya göre, ilçelerle ilgili asıl devirlerin 2014 Mart ayından sonra yapılacak olmasına rağmen, Meclis kararı ile aylar öncesinden çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi; Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş ve Tire’deki ihtiyaçlar için yoğun bir çalışma başlattı.

Asfaltlamaların yanı sıra 9 ilçeye malzeme yardımı da yapılırken, İZSU Genel Müdürlüğü su ve kanal şikayetlerine müdahale etmek için özel ekipler oluşturdu. Su kaçaklarının yoğun olduğu yerlerde şebekeler yenilendi, kanal ve yağmur suyu hatları temizlendi. Karaburun, Dikili, Ödemiş, Kınık ve Çeşme’nin acil su ihtiyacını karşılayacak önlemler alındı.

Tire’ye ileri biyolojik atık su tesisi kurmak için ihaleye çıkılacağı bildirilirken, Bergama’da eskiyen ve görevini yapmayan yağmur suyu kanallarının da yenileneceği açıklandı. Söz konusu çalışmalar ve imzalanan ortak hizmet protokolleri kapsamında bu 9 ilçeye toplam 77.8 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirildi.