Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Kasım

“Tam otomatik” keyif

TÜMÜ PAYLAŞ

“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“Tam otomatik” keyif
“El değmeden otopark” olanağı sağlayan Alsancak Tam Otomatik Otoparkı, kısa sürede İzmirlilerin gözdesi haline geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı otopark, Türkiye’nin en büyük ve en modern otoparkı olarak dikkat çekiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce Temmuz ayında Alsancak’ta hizmete açılan “Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkı” İzmirliler’in yüzünü güldürdü. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii’nin karşısında yer alan otopark, trafik ve park sorunun en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Alsancak’ın önemli bir ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. Açıldığı günden bu yana binlerce aracın ‘el değmeden’ park edildiği otopark, sağladığı büyük kolaylık nedeniyle kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor.

Apartman kadar yer kaplıyor
‘Alsancak Tam Otomatik Otoparkı’yla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, son teknolojiyle donatılan otoparkın neredeyse bir apartmanın kapladığı kadar bir alanda çok sayıda aracın park edilmesine olanak verdiğini hatırlattı. Otoparka ilginin giderek arttığını söyleyen Kırmızı, “İlk kez uygulanan sistemin vatandaş kadar biz de yabancısı olduğumuz için, otopark ilk açıldığında izlenimleri almak ve tepkileri ölçmek için adeta burada kamp kurduk. Sistemin güvenilir olup olmadığına dair sorular geliyordu. Ama artık vatandaşlarımız da bunun kolaylığını ve güvenli olduğunu anladılar çünkü insan faktörü ortadan kalkıyor, tamamen otomatik bilgisayar yazılımı üstüne bir sistem. Bugünlerde vatandaşlarımızla yaptığımız diyaloglarda artan memnuniyetleri görüyoruz” diye konuştu.

Vatandaşlar ‘Süper’ diyor
Dilek Kurt, “Ben otoparkı ilk kez kullandım. Çok pratik ve konforlu buldum. İzmir’de olması gereken bir şeydi. İşim gereği Alsancak’a sık sık geliyorum ve otopark sıkıntısı çekiyorum. Semtin orta noktasında olması da çok iyi. Bundan sonra bu otoparkı sık sık kullanırım ve kesinlikle herkese tavsiye ederim. Süper!” dedi.
Murat Korkmaz, “Otopark gayet güzel. Çevrede park yeri bulamadığımız zaman, burada hemen buluyoruz” diye konuştu.

Mustafa İlik ise, aracını tam otomatik otoparka iki kez park ettiğini ve hemen alıştığını söyledi. İlik, “Hiçbir sorun yok, arabamı Alsancak’ın merkezine kolayca park edip, yine kolayca çıkarıyorum” dedi.

Siz uğraşmayın, aracınız park etsin!
Kamulaştırması dahil toplam 20 milyon TL’ye mal olan 11 katlı otopark, 184’ü binek, 96’sı cip olmak üzere 280 araç kapasiteli. Zemin katta 171 metrekarelik geniş bir lobisi olan otopark, 616 metrekarelik alan üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak yapıldı. Tam otomatik otopark sistemi; düşeyde hareket eden 4 adet taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşuyor. Otoparkı kullanmak isteyen sürücü, aracını asansörlerden birine park ediyor ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştiriliyor. Sürücü dilediğinde aracını maksimum 200 saniye gibi kısa bir sürede kolayca teslim alıyor. 16 güvenlik kamerası, 4 adet araç plaka okuma kamerası ve 1 güvenlik personeliyle son derece güvenli olan otoparkta ayrıca 7 otopark elemanı ile 3 teknik eleman görev yapıyor.

Türkiye’nin en büyük ve en moderni
Ülke genelinde özel işletmelere ait olmak üzere İstanbul Nişantaşı'nda 270 araçlık, Maçka'da 72 araçlık “Tam Otomatik Otopark” bulunuyor. Bunun dışında kamu kurumu olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Cihangir'de 112 araçlık, Merter'de 136 araçlık, Güngören'de 232 araçlık “Yarı Otomatik Otopark” bulunuyor. “İzmir Alsancak Tam Otomatik Otoparkı” ise, Türkiye genelinde kamu ve özel kişilerce yapılan en büyük, en modern tam otomatik otoparkı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber