Bu bayram bizim!

Bu bayram bizim!

Cumhuriyet'in sembol kenti İzmir’de Cumhuriyet'in 91. yıldönümü kutlamaları erken saatlerde başladı.

İlk etkinlik Valilik makamında tebriklerin kabulü ile gerçekleştirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi bayram tebriklerini kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterisi ile resmi geçit töreni  gerçekleştirildi.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bu akşam gerçekleştirileceği duyurulan konserler ve havai fişek gösterilerini,  Ermenek’deki maden kazası nedeniyle iptal etti. Cumhuriyet’e Saygı Fener Alayı yürüyüşü ise planlandığı gibi saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında gerçekleştirilecek.