Foça yolu “kısalıyor”

Foça yolu “kısalıyor”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’den Foça ve Yeni Foça’ya yolculuk sürelerini kısaltacak yol yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Bağarası ile Yeni Foça arasındaki 9 kilometrelik bağlantı yolu olan Sadullah Sever Caddesi genişletiliyor ve asfaltlanıyor. Sürücüler için büyük kolaylık ve yakıt tasarrufu sağlayacak olan yol düzenleme çalışmalarının maliyeti 3 milyon TL’yi aşıyor. Sadullah Sever Caddesi üzerinde kalan askeri birliğe ulaşımını da rahatladığını söyleyen bölge halkı, çalışmalardan oldukça memnun olduğunu belirtiyor.

Cüruflar değerleniyor
Ulaşımı kolaylaştıracak düzenleme kapsamında, yolun alt katmanında demir cürufu kullanıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZBETON şirketi laboratuvarında demir-çelik fabrikalarının atık malzemesi olan demir cürufundan ürettiği asfalt (cüruf agreda) malzeme, ortalama 65 cm kalınlığındaki bir yolun standartını oluşturan 6 kesitten en alttaki üçü olan dolgu, alt temel ve plentmiks temel kesitleri için kullanılıyor.