İnciraltı için toplandılar

İnciraltı için toplandılar

Kent yönetiminde İzmirlilerin proje geliştirme ve karar verme süreçlerine katılımına büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, “ortak akıl” arayışını İnciraltı toplantısıyla sürdürdü.

“Katılımcı ve demokratik yönetim anlayışı” çerçevesinde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte meslek odalarının temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve belediye bürokratları katılarak görüş bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi İnciraltı ile ilgili ilk toplantısını Mayıs ayı içinde tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirerek “ortak duruş” çağrısında bulunmuştu. Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan İnciraltı planları ile devam eden hukuksal süreç hakkında bilgi verilmiş, toplantıların önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda İZFAŞ’ta gerçekleştirilen ikinci toplantıda, kullanım kararları ve yapılaşma koşullarına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.