Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Ekim

Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
Başkan Kocaoğlu’ndan nezaket turları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerin il başkanlıklarını ziyaret etti, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Kocaoğlu, köy mallarının satışı konusunda ise, "Kimsenin lokmasını küçültecek işlere izin vermeyiz" dedi.

30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından, üçüncü dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Aziz Kocaoğlu, nezaket ziyaretleri kapsamında ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne gitti. Burada MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu'nu karşılayanlar arasında MHP'nin 30 Mart seçimlerindeki Büyükşehir adayı Murat Taşer de vardı. Bu ziyareti seçimlerin hemen sonrasında yapmayı planladığını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, Stratejik Plan çalışmaları ve yeni bağlanan ilçeler ile köylere ilişkin planlamalar nedeniyle ancak zaman bulabildiğini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne dek siyasi parti, görüş ve inanç ayrımı yapmadan kente hizmet ettiklerini hatırlatarak, "Sağolsun Milliyetçi Hareket Partisi kentin ve ülkenin menfaati açısından bize her türlü desteği verdi. Birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Yerelde ve genelde muhalefet ne kadar güçlü olursa, kente ve ülkemize o kadar yararlı olacaktır. Bu vesileyle yeni oluşan il yönetim kurulunun da hem MHP'ye hem İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Son dönemde sınır komşularımızda yaşanan çatışmalar ve buna bağlı olarak ülkemize yansıyan gerginlik konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Bu süreçte bizim birlik ve beraberlik içinde, kardeşliği ön plana çıkararak, elimizden geldiği kadar bu ülkeyi kalkındırmak için çalışmamız gerekiyor" diye konuştu. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da nezaketinden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

İkinci durak Adalet ve Kalkınma Partisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP'nin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada da İl Başkanı Bülent Delican ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Kocaoğlu, Delican ve arkadaşlarına yeni görevlerinde başarılar diledi. İzmir'e yakışır bir seçim mücadelesi yaşandığını, halkın teveccühü ile kendisinin göreve seçildiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hep birlikte kent için, kentin kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Yaptığımız işler arasında beğenilen var, beğenilmeyen var. Onlar siyaset çerçevesinde değerlendirilip konuşulacak. Ama önemli olan iyi niyetle, samimiyetle çalışmak, adil olmak. Belediyeler arasında ayrım yapmamak" diye konuştu.

Eleştirilerden rahatsız olmam
Bütçeyi doğru kullanarak belediyenin ekonomik durumunu giderek güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, Tire Belediyesi'nin bazı gayrimenkullerini satışa çıkarması ve ardından yaşanan gelişmelerle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: "Biz doğruyu yaparız, herkesi de doğru yapmaya çağırırız. Her türlü eleştiriyi doğruyu bulmak için değerlendiririz. Eleştirilerden hiçbir zaman rahatsız olmam. Yeter ki izzeti nefsine, aileye dokunacak haksız bir saldırı olmasın. Onun dışında her türlü eleştiriye açığız. Eleştirildikçe doğruyu bulacağımıza inanıyoruz. Arazi mallarının satışı işi büyütülecek bir şey değil. Bizim buradaki kriterimiz, koyduğumuz çizgi şudur: Belediye gayrimenkulünü satar. Devlet de satıyor. Özelleştirme İdaresi ne iş yapıyor? Burada bir problem yok. Ama köylünün otlak gibi, mera gibi, Kozak Yaylası'ndaki fıstık ağacı gibi, öbür tarafta kestane, ceviz ağacı gibi Hazine'ye, yahut köy tüzel kişiliğine, oradan belediyeye intikal etmiş mallardan, orada yaşayan insanların hayatını ikame ettirmesi için ektikleri biçtikleri araziler satılmayacak. Bu arazilerde bu insanlar yaşamını ikame ettirmeye devam edecek. Bizim gayrimenkul konusunda söylediğimiz budur. Bize göre bu davranış doğru bir davranıştır. Tire'de otel varmış, yıllardan beri; şimdi kat karşılığı yüzde 50-50 bir yer vermiş, büyük bir iş hanı yapılıyor. Bir tane de iş hanı varmış eski, 'o ikisini satacağım borcumu ödeyeceğim' diyor. Ona kimse bir şey diyemez. Gökçen'de dükkan, daire vs. bir sürü gayrimenkul var, bunları sat kardeşim. Borcun var madem. Ama zaten tarım sektörü sıkıntıda kimsenin lokmasını küçültecek işlere izin vermeyiz. Seçim kampanyasında, köy malları ne olacak noktasında ifade ettiğim görüşlerimi ve söylemimi tutarlılıkla sürdürüyorum."

Delican: Seviyeyi hiçbir zaman düşürmedik
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise emeğiyle geçinen köylünün mallarının satılmaması noktasında Başkan Kocaoğlu ile görüş birliğinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Sayın Başkanımızın da söylediği gibi İzmir siyasetinde seviyeyi hiçbir zaman aşağı düşürmedik. Tek hedef İzmir'in nasıl daha iyi yaşanabilir bir şehir olmasıyla ilgilidir. Yarın belki bizim aramızdan bir arkadaş o koltukta olacak. Bu işler ateşten gömlektir. Bu yüzden seviyeyi hiçbir zaman kaçırmamak gerekiyor. Ortak akılla yürümenin İzmir'e ne kadar katkı koyduğunu hep birlikte görüyoruz."

Başkan Kocaoğlu ile Bornova'ya dayanan bir siyaset geçmişleri olduğunu hatırlatan Delican, "Ben ilk meclis üyesi seçildiğimde kendisi belediye başkanımızdı. Daha sonra Büyükşehir'de İzmir'e hizmet ettik. O süreçte ben de grup sözcüsü olduğum için bazen tatlı sert çatışmalarımız oldu ama ortak sevdamız İzmir olduğu için ortak noktada buluşabiliyoruz" diye konuştu. Delican, ziyaretinden ve gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür ederek, Başkan Kocaoğlu'na hat sanatıyla işlenmiş bir bakır tabak hediye etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber