Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Ekim

İzmir’e büyük onur

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir’e büyük onur
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapılarını yenilemek için hayata geçirdiği restorasyon projeleriyle Tarihi Kentler Birliği yarışmasında “Uygulama Ödülü” kazandı.

İzmir’in turizm ve hizmet şemsiyesi çatısı altında gelişmesini sağlamak ve bu kapsamda kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için yoğun tempoda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çabalarıyla bir kez daha ödüllendirildi.

Türkiye’den 352 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği, “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni “Uygulama Ödülü” ile taçlandırdı. Ödülün gerekçesi ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür” cümlesiyle açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin başvuruda bulunduğu 3 projesinin 3'ü de Birlik tarafından ödüle layık görüldü. Yarışmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Buca Kasaplar Meydanı Semt Merkezi Restorasyonu”, "Ahmetağa Konağı Restorasyonu" ve "Pazaryeri Mahallesi Semt Merkezi ve Tasarım Atölyesi Restorasyonu", ödül alan projeler oldu.

Tarihi korumaya ve gelecek nesillere taşımaya yönelik çalışmalarının ödüllendirilmesinden duydukları mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentlilik ve tarih bilincinin gelişmesinde yaptığımız projelerin ödüllendirilmesi elbette bizi daha çok motive ediyor. Geçmişimize sahip çıkarak tarihimizi gelecek kuşaklara ulaştırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu. Tarihi Kentler Birliği'nin yarışmasına 30 belediye, 18 proje ve 32 uygulama ile katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ödülünü 14 Kasım 2014 tarihinde Antalya'da düzenlenecek törenle alacak.

Ödüllere abone oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden ilk ödülünü 2002 yılında düzenlenen yarışmada aldı. Uygulama dalında “Bakımlı Cepheler – 1448 Sokak Uygulaması” ve projelendirme dalında “Agora Çevresi Koruma- Geliştirme ve Yaşatma Projesi” ödüle değer bulundu. 2011 yılında düzenlenen yarışmada ise “Agora Kazı Evi Restorasyon Projesi”, “Pınarbaşı Hamamı Restorasyon Projesi”, “Kemeraltı Anafartalar Caddesi Cephe Düzenlemesi 3. ve 4. etap uygulamaları”, “Ayavukla Kilisesi Restorasyon Uygulaması” ve “Beith Hillel Sinagogu Restorasyon Projesi” ile başarı ödüllerini almıştı. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 2009 yılında “Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü”nü kazanmıştı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber