Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

07
Ekim

Ne de olsa İzmirli!

TÜMÜ PAYLAŞ

Ne de olsa İzmirli!
Ne de olsa İzmirli!
Ne de olsa İzmirli!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, bu yıl bir kadın antrenöre emanet. Görevi tecrübeli koç Cenk Gürle’den devralan geçen Evrim Aktan, bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde (TKB2L) görev yapan antrenörler arasındaki tek kadın olma özelliğini de taşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı antrenörü Evrim Aktan, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde (TKB2L) bu sezon görev alan tek kadın antrenör olacak. Daha önceki yıllarda bu seviyede takım çalıştıran hemcinslerinin olduğunu ancak 2014-2015 sezonunda bu bayrağı tek başına taşımak durumunda kaldığını söyleyen genç antrenör Evrim Aktan, “Bana güvenen kulübüm için başarılı bir sezon geçirmek istiyorum” diye konuştu. Yeni sezonda hedeflerinin ilk 6 içinde yer almak olduğunu dile getiren Evrim Aktan, “Tam 16 yıldır bu çatının altındayım. Yıldız takımda başladığım kariyerimi Genç ve A Takım’a kadar taşıdım. Şimdi de antrenör olarak çalışıyorum. Mevcut kadromuzu koruyup yerinde transferlerle ilk 6 amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Sporcu olarak Bölgesel Lig’den 2. Lig’e yükselme sevinci yaşadığım kulübümde, şimdi antrenör olarak 2.Lig şampiyonluğu kupası kaldırmak istiyorum” dedi.

İlkokuldan bu yana basketboldan hiç kopmadığını belirten genç antrenör, bugüne kadar Balçova İnci ve Uşak Gülgeroğlu takımlarında forma giydi. Antrenörlük kariyerine Pınar Karşıyaka'nın spor okullarında başladı. İzmir Basketbol Kulübü'nde 5 sezon altyapı antrenörlüğü ve yardımcı antrenörlük yaptı. Aktan, 2011 yılında Slovenya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Gelişim Kampı’na Türkiye’den gönderilen 4 kişiden biri olma gururunu yaşadı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber