Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Eylül

“Belediye ayrımı yapmadan çalışıyoruz”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Belediye ayrımı yapmadan çalışıyoruz”
“Belediye ayrımı yapmadan çalışıyoruz”
İZSU Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, AK Partili 6 ilçe belediye başkanının ortak hareket ederek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden destek alacağı yönündeki haberler üzerine, “Bu haberler ikilik yaratmaya yarar, başka da bir şey değildir. Biz geçen dönem de, şimdi de belediye ayrımı yapmadan çalıştık. Diğer belediyelere ne yapacaksak 6 AKP’li ve 2 MHP’li belediyeye de aynı desteği vereceğiz, ondan hiç şüpheniz olmasın. Bizim geleneğimizde de bu var” açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2014-1019 yıllarına ait Stratejik Planı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında toplanan İZSU Genel Kurulu’nda görüşüldü. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin red oyuna karşın oyçokluğuyla onaylanan plan, kentin önümüzdeki 5 yıllık yatırım haritasını ortaya koydu. Genel Kurul’da söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU’nun çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi, eleştirileri yanıtladı.


Ayrım yapmadık, yapmayacağız

AK Partili 6 ilçe belediye başkanının ortak hareket ederek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden destek alacağı yönündeki haberler üzerine bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “Geçen dönem de, şimdi de hiçbir zaman belediye ayrımı yapmadan çalıştık. Biz, diğer belediyelere ihtiyaç olarak ne yapacaksak 6 AKP’li ve 2 MHP’li belediyeye de aynı desteği vereceğiz, ondan hiç şüpheniz olmasın. Ama ‘Kocaeli İzmir’e tam destek veriyor’ haberi ikilik yaratmaya yarar, başka da bir şey değildir. AKP’li belediyeler tabi ki birbirlerini destekleyecekler. Sadece AKP’liler değil, herkesin birbirini desteklemesi gerekir. Bizim geleneğimizde de bu var. Nasıl adaletli çalıştığımızı geçmiş dönemlerde gösterdik” dedi.

 

DSİ’den 2007’den beri izin alamadık

Tarıma can suyu projesi konusunda DSİ’den 2007 yılından bu yana izin alamadıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Öncelikle Tahtalı Havzası’nda tarım yapan insanlarımız için baraj gölünden damla sulama yapalım, şebekeyi de kuralım dedik. Damla sulamayı kapılarına kadar getirip baraj suyundan tasarruf etmek istedik, Ama izin vermediler, ‘sizin işiniz değildir’ dediler” şeklinde konuştu.

 

Yağmur suyunda hedef yüzde 100

İzmir’de yağmur suyunu evsel atık sulardan ayrıştırma projesinin kendi döneminde başlayan bir proje olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Lafta konuşulmuş ama şimdiye kadar ele alınmamış ve küresel ısınma nedeniyle gündeme taşınan bir projedir bu. Yağmur suyuyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Yağmur suyu kanallarında en gerekli yerden, gerçek anlamda sıkıntılı olan Çamdibi ve Şirinyer gibi çukur yerlerden başladık. Hedef evsel atıkla yağmur suyunu yüzde 100  ayrıştırmaktır.”


Yiğidi öldür ama hakkını ver

Sudaki kayıp kaçak oranlarına ilişkin eleştirilere de cevap veren Başkan Kocaoğlu, ‘Bu rakamı yüzde 10-15’lere indiririm’ demenin hayalcilik olacağını, elektrikte de hatlarda yüzde 15-25 oranlarında kaçak olduğunu, bunun doğal olduğunu, ne yapılırsa yapılsın, ellerinden yakalamanın mümkün olmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Benden önceki belediye başkanları ve bizim çalışmamızla su kaçak oranları belirli bir noktaya indirildi. Neden geriye indirilmiyor? Su kaçakları merkezde 11 ilçedeki iyileştirmelerden sonra, 5 kat büyük bir sahada 10 tane ilçe, 36 tane belde geldi. Buralarda asbestli boru, su kaçağı çok büyük oranlara varıyordu. Biz bunları adam ederken, hızlı çalışarak aynı seviyede tuttuysak büyük başarı. Yiğidi öldüreceksiniz ama hakkını vereceksiniz. Şimdi tam oraları toparlarken 11 yeni ilçe,  23 belde ve 430 köy geldi. Bunların arıtmaları, asbestli boruları, dere ıslahları da yapılacak. Yani bir arıtmanın yerini belirlemek, projesini yapmak, bunlar zaman alan şeyler. Bunlar boyacı küpü değil” dedi.


Yüzülebilir körfez için ‘Büyük El’e ihtiyacımız var
Yüzülebilir körfez hedefi için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, özellikle iktidar partisinin meclis üyelerine seslendi. Başkan, “Allah rızası için şunu diyorum: Bu proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortak projesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, halkın parasını körfeze harcayacak, TCDD ise limanı büyütecek kazancı ikiye katlayacak ama bizim bir lira bir kazancımız olmayacak.  Süleyman Karaman Bey de, biz de canla başla uğraşıyoruz ama başka büyük bir ele ihtiyacımız var. Evet densin, başlansın ve körfezde yüzülsün. İzmir’de Körfez’de yüzüldüğü zaman İzmir, dünyada fersah fersah ileriye gitmiş, çevre açısından önemli üç beş kentinden birisi olacak” diye konuştu.

Hedef yılda 1 milyon liralık kamulaştırma

Büyükşehir belediyelerinin sırtındaki yükün büyük olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Zaman içinde, benden önceki belediye başkanları da mutlaka kamulaştırma yapmak istemişlerdir ama hızlı kamulaştırma bize nasip oldu çünkü ekonomik durumuzu düzelttik. 1 milyon 200 bin liralık kamulaştırma yaptık; biraz daha düzeltsek, senede 1 milyon lira yapacağız. Çünkü kentin, belediyenin yol ve ana arterler açmak için buna ihtiyacı var” dedi.


Siyaset ülke için yapılır

İzmir’in 2011 yılında dünyanın yaşanabilecek 4.kenti olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “Bu kentin belediye başkanı, 2012 yılının Aralık ayında ayın belediye başkanı seçildi. Şu anda 2 bin tane dünya kenti içinde elemeye kalan 25 belediye başkanı içinde dünya belediye başkanı seçilmek üzere yarışıyoruz. Bunu siz parayla pulla yapamazsınız. Bunu çevreye insana, doğaya yerelde kalkınmaya yaptığınız güçle, destekle sağlayabilirsiniz.

İzmir’de, bilmem nerede, birbirimizi amcaoğlu, hısım-akraba, partili olarak severiz ama orada öyle bir şey yok, tek başına kendi gücünle yarışıyorsun. Biz kendi paramızı harcamıyoruz. Bu paralar bize emanet. Millet hepimize dua edecek. İzmir’in projeleri kişisel işlere heba olmasın. Siyaset ülke için yapılır, şahsi ikbal için yapılmaz. Siyaseti ülke için yapanlar, her zaman minnet ve şükranla, hürmete anılırlar. Siyasi kendi içinde yapanların tarih sahnesinde nerelere savrulduğunu hepimiz biliyoruz.”



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber