Eylül

İzmir, Lusaka’ya “ağabey” olacak

İzmir, Lusaka’ya “ağabey” olacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Zambiya Büyükelçisi Mulenga, İzmir’e hayran kaldı. Başkentleri Lusaka Belediye Başkanı’na İzmir’i göstermek istediğini belirten konuk Büyükelçi, “Bir ağabey olarak sizden öğrenecek çok şeyimiz var” dedi.

Zambiya’nın Ankara Büyükelçisi Miriam Mulenga, ekonomi ve turizm yatırımlarından sorumlu diplomatik temsilcilerden oluşan bir heyetle birlikte geldiği İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuk heyete Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Tamer Taşkın da eşlik etti.

Büyükelçi Mulenga, Zambiya’nın henüz genç bir ülke olduğunu belirterek, “İzmir çok güzel ve benzersiz bir şehir. Bu şehrin yapısını görebilmesi için başkentimiz Lusaka’nın belediye başkanının da ziyaret etmesini isterim. İzmir örneğini bir ağabey olarak kabul ediyoruz. Sizden öğreneceğimiz çok şey var” diye konuştu. Kentin denizle olan ilişkisi, bisiklet yolları ve çevre yatırımlarından çok etkilendiğini söyleyen Zambiya Büyükelçisi, “İzmir’in deneyimlerden faydalanmak istiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, Büyükelçi’nin toplu ulaşım konusundaki sorularını yanıtlayarak, 10 yıl içinde raylı sistemin 11 km’den 100 km’ye ulaşmasını sağlayan yatırımları ve hedeflenen projeleri anlattı.