Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Eylül

Size ‘Anne’ diyebilir miyim?

TÜMÜ PAYLAŞ

Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
Size ‘Anne’ diyebilir miyim?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Pet Show Fuarı’nda açtığı stant, bakımları ve aşıları yapılmış, kısırlaştırılmış sokak hayvanlarını sahiplenerek sıcak bir yuvaya kavuşturmak isteyen hayvan dostlarını bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, EFOR Fuarcılık tarafından 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında 17.si düzenlenen Pet Show Fuarı’nda stant açtı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’nün hizmetlerinin tanıtıldığı stantta en çok ilgiyi, geçici köpek bakımevlerindeki köpekler ile Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğinden gelen kediler çekiyor.

Bakım ve tedavileri yapılmış, aşıları tamamlanarak kısırlaştırılmış sokak hayvanlarının sahiplenilmesinin önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İzmir’de çok sayıda hayvansever, bize başvurarak kendilerine can dostu ediniyor. Her yıl yaklaşık 1000 köpek bu şekilde sıcak bir yuvaya kavuşuyor. Işıkkent barınağına Cumartesi günleri Kültürpark Lozan Kapısı önünden saat 13.00’te, Pazar günleri ise Karşıyaka iskelesi yanındaki anıt önünden saat 13.00’te araç kaldırıyoruz. Hayvanlarla güzel bir gün geçirmek, hatta sahiplenerek bu mutluluğu yaşamak isteyen herkese kapımız açık” bilgisini verdi.

Fuarda ayrıca, vatandaşlara Büyükşehir’in sokak hayvanlarına verilen hizmetlerle ilgili genel bilgilendirme yapılıyor; köpek sahipleri için halka açık yerlerde köpeklerini dolaştırırken çevreye vereceği zararların önlenmesi ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla parklara yerleştirilen atık poşetleri de tanıtılıyor.

Adını “Fener” koydu
Hande Müge Yılancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda açtığı stantta hayvan sahiplenen hayvan dostlarından biri. 2 aylık engelli bir kedi yavrusunu sahiplenen Yılancıoğlu, duygularını “Bütün hayvanları çok seviyorum Bir hayvanı sahiplenmeyi uzun zamandır istiyordum. Bu kediyi görünce aradığımı bulmuş oldum. Kedimin adını ‘Fener’ koymayı düşünüyorum. Özellikle engelli bir hayvanı tercih ettim. Pet shoplardan hayvan alınmasını desteklemiyorum. Bir hayvan üzerinden para ticareti yapılmasına karşıyım. Umarım genç-yaşlı herkes fuara gelir ve bir hayvan sahiplenir. Bu çok güzel bir duygu” diyerek dile getirdi.

Binlerce hayvana itinalı ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ile hayvanseverler tarafından getirilen sokak hayvanlarının klinik muayene, parazit tedavileri yapıyor, kısırlaştırılan kedi ve köpeklerin alındıkları ortama geri bırakılmalarını sağlıyor. Büyükşehir, hem hayvanların hem de çevre ve halk sağlığının korunması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında yılda ortalama 6 bin hayvanın klinik muayenesi ile 4 bin hayvanın parazit tedavisini gerçekleştiriyor. Yılda 2 bin kedi ve köpeği kısırlaştıran belediye, binlerce sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin halen Seyrek, Işıkkent ve Sasalı’da üç adet köpek bakımevi bulunuyor. Bu bakımevlerinde toplam yaklaşık 720 köpek bulunuyor. Seyrek’te acil müdahaleler sonucunda uzun süreli tedaviye ihtiyacı olan köpekler ile pitbull cinsi köpekler misafir ediliyor. Sasalı’daki bakım evinde agresif ve ısırma vakalarıyla getirilen köpekler bulunurken, Işıkkent’teki barınakta ise ilçe belediyeleri ve hayvan dostları tarafından sokaktan alınıp getirilen, bakımları yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakılıncaya kadar misafir edilen köpekler bulunuyor. Işıkkent’te ayrıca doğal ortamında kendi başına hayatını sürdüremeyecek olan sakat, yaşlı ve yavru köpekler de bakılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içinde yer alan Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğinde ise hayvanseverler tarafından sokakta bulunarak ayakta tedavi ve kısırlaştırma ihtiyacı olan kediler geçici olarak misafir ediliyor. Bilgi almak ve hayvan sahiplenmek isteyenler Işıkkent barınağının 437 02 07 ve 437 02 08, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ise 293 39 80 nolu telefonlarını arayabilir.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber