Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Eylül

“Esnaf bu toplumun harcı”

TÜMÜ PAYLAŞ

“Esnaf bu toplumun harcı”
“Esnaf bu toplumun harcı”
“Esnaf bu toplumun harcı”
“Esnaf bu toplumun harcı”
“Esnaf bu toplumun harcı”
27. Ahilik Haftası nedeniyle esnaf ve sanatkar temsilcileriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, esnafın sadece mal alıp satan değil, meslek ahlakı ve aradaki ihtilafları çözücü özelliğiyle de toplumun düzeli yaşamasında harç olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27.’si kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bu yıl “ilin ahisi” seçilen İsmail Özsevgin’i makamında kabul etti. Esnafın sorunlarının çözümü için yaptığı katkılardan dolayı Başkan Kocaoğlu’na teşekkür eden Mutlu, “Esnaf ve sanatkarlar olarak sizinle çalışmaktan mutluyuz. Sizlere esnaf ve sanatkarların sıcacık yüreğinden sevgi getirdik. Bundan sonraki sorunların çözümünde de hep yanımızda olacağınızdan eminiz” diye konuştu. Ahilik geleneğinin kültürümüzde olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu ise, esnafın sadece mal alıp satan değil, meslek ahlakı ve aradaki ihtilafları çözücü özelliğiyle de toplumun düzeli yaşamasında harç olduğunu söyledi.

100 bin kişiyi ilgilendiren problem
30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesi nedeniyle toplu ulaşımda yeni sorunlar yaşandığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “10 bin şoför esnafını, aileleriyle birlikte 80-100 bin kişiyi ilgilendiren, mevzuattan kaynaklanan problemle karşı karşıyayız. Yeni bağlanan ilçelerden otobüs seferi başlatma baskısı geliyor. Otobüs koysak esnaf, koymasak vatandaş mağdur olacak. Meslek odalarıyla görüşüp ortak kararla bu işin çözülmesi için çalışacağız. Kimseyi mağdur etmeden çözüm üretmek zorundayız. Çözüme herkes sahip çıkarsa, özellikle esnaf sahip çıkarsa sonuca ulaşırız. Yeni büyükşehir olan 30 kentte bu sorun yaşanıyor. Hazırladığımız çalışmayla, bu sıkıntıyı yaşayan şehirlerin ulaşım sorununu da, şoför esnafını mağdur etmeden çözüm noktasına getireceğiz. İhaleye yöntemiyle bu sorun çözülmez; esnafın ihale kırbacıyla, korkusuyla yaşamaması ve vatandaşın mağdur olmaması için çalışıyoruz” dedi.

AVM ruhsatı vermedik
Göreve başladığı tarihten bu yana esnafın güçlenmesini savunduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bizden önce verilen kazanılmış haklar dışında hiçbir yerde alışveriş merkezi ruhsatı vermedik. İnciraltı’nda 300 dönümlük AVM planı var. Onu kaldırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Onun da çalışmasını bitirdik, bir rapor haline getiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacağız. O bölgede 70 dönüm AVM var, trafiği kilitliyor. 300 dönüm AVM’nin yaşayabilmesi için günde 150-200 bin insanın gelmesi gerekiyor. Sağlık Merkezi olmasını istediğimiz bir yere günde 150-200 bin insanın gelmesi, hem kent hem de sağlık merkezi için kaldırılabilir bir şey değil” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber