Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Eylül

İtfaiyecilerin gurur günü

TÜMÜ PAYLAŞ

İtfaiyecilerin gurur günü
İtfaiyecilerin gurur günü
İtfaiyecilerin gurur günü
İtfaiyecilerin gurur günü
İtfaiyecilerin gurur günü
İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle başladı. Fedakar itfaiyeciler, hafta boyunca ilk yardım, yangın söndürme ve tahliye tatbikatları gerçekleştirecek.

22-28 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. Türk İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 300., belediyelere devrinin ise 91. yılını kutlamak amacıyla gerçekleştirilen kutlama programı kapsamında düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, belediye bürokratları ve itfaiye çalışanları katıldı.

Törende konuşan İzmir İtfaiyesi Daire Başkanı Serdar Yücel, İtfaiye Haftası’nda amacın itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu vatandaşlara anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkı aydınlatmak ve düzenlenen etkinliklerle yangın ve diğer afet korunma şekillerine dikkat çekmek olduğunu söyledi. İzmir İtfaiyesi’nin Cumhuriyet Türkiyesi’nde kurulan ilk 6 kent itfaiyesinden biri olduğunu hatırlatan Yücel, “İtfaiyemiz halen 1289 personel, 215 araç ile 46 itfaiye grubuyla sorumluluklarının bilincinde, itfaiyeci kimliğine yakışır şekilde fedakarca çalışmaya devam ediyor. Toros’taki Doğal Afetler Eğitim Merkezimizde 2013-2014 eğitim döneminde 238 okulun yaklaşık 38 bin öğrencisi ile 288 kurum ve kuruluştan yaklaşık 30 bin katılımcıya temel yangın ve afet bilinci eğitimleri verdik” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak personel standardını yükseltmenin yanı sıra araç filosunda da iyileştirmeler yaptıklarını kaydeden İzmir İtfaiyesi Daire Başkanı Serdar Yücel, bu kapsamda 10 adet AKS aracı, 3 adet ambulans, 1 adet robotik araç, 2 adet endüstriyel yangınlara müdahala aracı ile 7 adet 42 metrelik merdivenli itfaiye aracının 6 ay içinde alınacağını söyledi. Türkiye’deki itfaiye sisteminin yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Yücel, “Ülkemizde itfaiye hizmetlerinin geliştirilmesi, standartlarının belirlenmesi, denetimi ve eğitimi ile doğrudan sorumlu olan merkezi bir birimin olmaması, itfaiye teşkilatları arasında standardizasyon ve kalite farklılıklarına neden oluyor. Ayrıca orman, hava, deniz işletmeleri ile diğer kuruluşların yangın ekipleri arasında koordinasyon, iş bölümü ve teknik standartlaşmanın olmaması da önemli bir sorundur. Yürürlükteki mevzuat ile oluşturulan yetersiz norm kadro sorunu ile nitelikli personel istihdamı da eksikliklerin en önemlileri olarak sıralanabilir” diye konuştu. İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca ilk yardım, yangın söndürme ve tahliye tatbikatları gerçekleştirilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber